English Version Χάρτης ιστοσελίδας ΕπικοινωνίαΑρχική Σελίδα / Διαφώτιση / Συναντήσεις Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου

Συναντήσεις Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου


22-10-09 Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τον κ. Γαλανό ότι η Βουλή των Ελλήνων, στο σύνολό της, στηρίζει το συνεχιζόμενο αγώνα του αδελφού κυπριακού λαού για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος, που θα αποκαταστήσει την ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινοτικό κεκτημένο.  Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την ελπίδα δικαίωσης των αγώνων και επιστροφής των εκτοπισμένων νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου, αλλά και των άλλων κατεχομένων περιοχών, στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.  Αναφέρθηκε στην διαχρονικά άριστη επικοινωνία με τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και τόνισε ότι η κυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

10_22_09big


Σεπτέμβριος 2009

Ο  Δήμαρχος  Αμμοχώστου  κ. Αλέξης  Γαλανός,  συνοδευόμενος  από τον Αντιδήμαρχο  κ. Ανδρέα  Σιοπαχά  και τους  Δημοτικούς  Συμβούλους  κ.  Παναγιώτη  Κακούρα και  Χριστάκη  Κουμπάρου συνέχισε  της  συναντήσεις  με τους πρέσβεις ή εκπροσώπους  τους την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009.Πιο συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου είχε συναντήσεις με τους πρέσβειες των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Σουηδίας. 

Κατά  τις  συναντήσεις   αυτές  ο Δήμαρχος  Αμμοχώστου  επέδωσε  στους  ξένους   διπλωμάτες  ψήφισμα για την Αμμόχωστο που εγκρίθηκε  στη μεγάλη  αντικατοχική  εκδήλωση  που διοργάνωσε ο Δήμος  Αμμοχώστου  το Σάββατο 12  Σεπτεμβρίου   στη Δερύνεια  με αφορμή  τα 35  χρόνια  από την παράνομη κατάληψη  και κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου  από τα  τουρκικά  στρατεύματα.

Ο  Δήμαρχος   Αμμοχώστου  αφού αναφέρθηκε  στην ιδιαιτερότητα  της Αμμοχώστου  ζήτησε  από τους ξένους  διπλωμάτες  όπως μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους  το δίκαιο αίτημα  του Δημοτικού  Συμβουλίου  και ολόκληρου  του λαού  της Αμμοχώστου για   απόδοση  της πόλης  στους νόμιμους  κατοίκους  της  σύμφωνα  με το ψήφισμα 550(1984) του  Συμβουλίου  Ασφαλείας  και τη Συμφωνία  Υψηλού Επιπέδου  Κυπριανού – Ντεγκτάς  του 1979.

Παρόμοιες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 με τους πρέσβεις ή εκπροσώπους τους Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας, της Κίνας και της Γαλλίας. 


Μάιος 2009

Ολοκληρώθηκε  στις  15  Μαίου  στο Βερολίνο  η επίσκεψη  του Δημάρχου  Αμμοχώστου κ. Αλέξη  Γαλανού,  ο  οποίος  συνοδευόταν από τον επικεφαλής  της δημοτικής oμάδας  του Δημοκρατικού Συναγερμού  κ.  Κωστάκη  Χατζηκακού.

Κατά  τη διάρκεια της  επίσκεψης υπήρξαν  αρκετές  χρήσιμες  επαφές με  στόχο την προώθηση  της  επιστροφής  της Αμμοχώστου  γενικότερα και  ειδικότερα  της διοργάνωσης  έκθεσης  φωτογραφιών της  Αμμοχώστου  στο Βερολίνο  εντός  του Φθινοπώρου,  παρόμοιας   με αυτή  που πραγματοποιήθηκε  πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο  στις  Βρυξέλλες.

Iδιαίτερα σημαντική  ήταν η συνάντηση του κ.  Γαλανού  και του κ.  Χατζηκακού   με  τον κ.  Christoph  Heusgen Γενικό  Διευθυντή  Τμήματος Εξωτερικής  Πολιτικής  και τον  Σύμβουλο  της  Καγκελαρίου  κας Mέρκελ  για  θέματα  Ασφάλειας. Κατά  τη διάρκεια  της συνάντησης  αυτής  τέθηκε  από το Δήμαρχο  Αμμοχώστου
όπως επιτραπεί   από  την Τουρκία  η είσοδος  εμπειρογνωμόνων  των  Ηνωμένων  Εθνών  και  της  Ευρωπαϊκής  ΄Ενωσης  στην  κλειστή  περιοχή  της Αμμοχώστου  ώστε να  καταρτιστούν  σχέδια  μελλοντικής  ανοικοδόμησης  της πόλης.  Αυτό  είναι  ένα θέμα το οποίο θα τεθεί  προς τα έξω από την Κυπριακή  Κυβέρνηση.

Πολύ  χρήσιμες  ήταν οι συναντήσεις  με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών  Υποθέσεων  της Ομοσπονδιακής  Βουλής  κ.  Ruprecht  Polenz,  με  τον Πρόεδρο  Dr  Dietmar  Bartsch    και  μέλη  της Γερμανο-Κυπριακής  Ομάδας  στη Γερμανική  Βουλή  που παρέθεσαν  γεύμα  στον κ. Γαλανό  και στον κ. Χατζηκακού,  με τον  Αν.  Διευθυντή  Ευρωπαϊκών  Υποθέσεων στο Γερμανικό  Υπουργείο Εξωτερικών  κ.  Rolf  Mafael  καθώς  και τον Αν.  Δήμαρχο  Βερολίνου  Harald  Wolf. 

Eπίσης  κατά τη διάρκεια  της επίσκεψης  πραγματοποιήθηκαν  διάφορες   συναντήσεις  με Γερμανούς  δημοσιογράφους  και δόθηκαν  συνεντεύξεις   σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης  της Γερμανίας. 

Κατά  τη διάρκεια  των συναντήσεων  δόθηκε η ευκαιρία  να  αναλυθεί  η  σημερινή κατάσταση  στην οποία  βρίσκεται σήμερα  το Κυπριακό  και ιδιαίτερα το πολύ  σοβαρό θέμα  της πόλης  της Αμμοχώστου  που παράνομα   κατέχεται  από τα τουρκικά  στρατεύματα  και  δεν  επιτρέπεται  στους νόμιμους  κατοίκους  της να εγκατασταθούν σ΄αυτήν.

Τονίστηκε  ιδιαίτερα  από το Δήμαρχο Αμμοχώστου ότι  για  να προχωρήσουν  οι συνομιλίες  που βρίσκονται  σήμερα  σε πολύ κρίσιμη  καμπή, θα πρέπει να παρθούν  σοβαρά  και ουσιαστικά μέτρα οικοδόμησης  εμπιστοσύνης  που να  αποτελέσουν ένα σωστό ψυχολογικό  βήμα  για λύση,  ώστε να  ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί  τον τελευταίο καιρό.    Για   λύση   του  Κυπριακού,  η Γερμανία  και η Ευρώπη  δεν θα πρέπει να αναμένουν να προέλθει  αυτή μόνο από τις δυο  κοινότητες αλλά να στραφούν και στον  παράγοντα  Τουρκία.

Ο  κ   Γαλανός  σε  κάθε  συνάντηση ζητούσε πιο ενεργό εμπλοκή  της Γερμανίας  και της Ευρώπης,  διότι το Κυπριακό  είναι μεν  διεθνές  πρόβλημα  και απασχολεί  τα Ηνωμένα  ΄Εθνη,  αλλά είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2008, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκδήλωση για την Αμμόχωστο, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, συνοδευόμενος από μέλη του Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου, στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, Κύπριοι και ξένοι Ευρωβουλευτές, καθώς και επαγγελματικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σύντομη ταινία για την Αμμόχωστο, καθώς και το βιβλίο με τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Μιλώντας μετά την προβολή της ταινίας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου παρουσίασε την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου και τόνισε την ανάγκη επιστροφής των νόμιμων κατοίκων στα σπίτια τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεχιζόμενη κατοχή της ευρωπαϊκής αυτής πόλης από τουρκικά στρατεύματα, υπογραμμίζοντας ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου αποτελεί ευρωπαϊκή ευθύνη.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο παρευρισκόμενοι Ευρωβουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους υπέρ της επιστροφής της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και τόνισαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι μια υποψήφια για ένταξη χώρα κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Willy Meyer Pleite, αναφέρθηκε στην ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Pleite ανέφερε ότι η Αμμόχωστος είναι μια ευρωπαϊκή πόλη, στην οποία ο τουρκικός στρατός δεν επιτρέπει την είσοδο στους νόμιμους κατοίκους της. «Αυτό το έζησα και ο ίδιος», πρόσθεσε, «όταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αναφορών επιχειρήσαμε να μεταβούμε στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου αλλά τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα δεν μας επέτρεψαν την είσοδο». Ο κ. Meyer εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των Αμμοχωστιανών και δήλωσε πως θα εργαστεί για την επιστροφή τους στα σπίτια τους. Καταλήγοντας, τόνισε ότι επιδίωξή του είναι όπως το περιεχόμενο της έκθεσης της Επιτροπής Αναφορών για την Αμμόχωστο, αντανακλά τις πρόνοιες του Ψηφίσματος 550 των Ηνωμένων Εθνών.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου είχε, επίσης, σειρά επαφών με Ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Αναφορών καθώς και της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας.

Ο κ. Γαλανός συμμετείχε, επίσης, στην καθιερωμένη συνάντηση της Ομάδας «Ένωση για τηv Ευρώπη τωv Εθvώv», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Μίνι-Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και στην οποία συμμετείχαν πέραν των 200 ατόμων, κυρίως Eυρωβουλευτές και πολιτικά στελέχη της Ομάδας.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις προσπάθειες των Αμμοχωστιανών για επιστροφή στην πόλη τους. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το θέμα της Αμμοχώστου αποτελεί καθαρά θέμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων εφόσον ο τουρκικός στρατός εμποδίζει τους νόμιμους κατοίκους να επιστρέψουν στην πόλη τους και πρέπει να αντιμετωπίζεται καθαρά ως ανθρωπιστικό ζήτημα. Ο κ. Γαλανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αναφορών στην Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα ότι το τελικό κείμενο της Έκθεσης που θα παρουσιάσει η Επιτροπή, θα περιλαμβάνει σαφείς αναφορές στις ευθύνες του τουρκικού κατοχικού στρατού, καθώς και στο Ψήφισμα 550 του ΟΗΕ. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι, οποιαδήποτε πρόοδος στο θέμα της Αμμοχώστου, θα βοηθήσει στις προσπάθειες επίτευξης συνολικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Σε απάντηση επί των σχολίων του κ. Γαλανού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών και μέλος της Ομάδας, κ. Marcin Libicki, δεσμεύθηκε ότι στην τελική έκθεση για την Αμμόχωστο θα υπάρχουν σαφείς αναφορές για τις ευθύνες του τουρκικού στρατού, καθώς και στο περιεχόμενο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.


Επίσκεψη του Δημάρχου Αμμοχώστου στις Βρυξέλλες

28/06/2007

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αμμοχώστου, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό, πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες (26-29/06/07) για επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτές, ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου, καθώς και Βέλγους Βουλευτές φίλους της Κύπρου. Τον κ. Γαλανό συνοδεύουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωστάκης Χατζηκακού και Σίμος Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία επέδωσε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Hans-Gert Pφttering, βιβλίο με τις 26,000 υπογραφές Αμμοχωστιανών, οι οποίοι ζητούν την επιστροφή της κατεχόμενης πόλης τους. Ο κ. Γαλανός παρουσίασε, επίσης, το θέμα της Αμμοχώστου σε προγραμματισμένη συνεδρία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Γαλανός έδωσε, σήμερα, συνέντευξη Τύπου σε Κύπριους και Έλληνες δημοσιογράφους. Στην εισαγωγική του δήλωση ο κ. Γαλανός είπε: «Η επίσκεψή μας στις Βρυξέλλες ήταν πολύ ικανοποιητική και, αν θέλετε, μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί δεν περιμέναμε να βρούμε την ανταπόκριση που βρήκαμε.

Φέραμε μαζί μας δύο μεγάλους τόμους που περιέχουν τις 26 χιλιάδες και πλέον υπογραφές των Αμμοχωστιανών, οι οποίες συγκεντρώθηκαν μεταξύ 8 και 14 Απριλίου σε 25 κέντρα σε ολόκληρη την Κύπρο. Δούλεψαν 425 εθελοντές και νομίζω ότι σχεδόν όλοι οι Αμμοχωστιανοί υπέγραψαν μια διακήρυξη, η οποία, μεταξύ άλλων, εκφράζει την επιθυμία, το διακαή πόθο και την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την επιστροφή στην πόλη μας μετά από 33 χρόνια. Καλούμε την Κυβέρνησή μας να λάβει όλα τα μέτρα που πρέπει για να προωθηθεί και να διατηρηθεί ζωντανό το θέμα της προτεραιότητας και ιδιαιτερότητας της Αμμοχώστου. Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να εφαρμόσουν τις αρχές τους αλλά και τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως το 550, και καλούμε να εφαρμοστεί η Συμφωνία Κορυφής, και ιδιαίτερα η ειδική παράγραφος της δεύτερης Συμφωνίας Κορυφής Κυπριανού-Ντενκτάς που αφορά και πάλι στην προτεραιότητα της Αμμοχώστου. Τέλος, και πιο σημαντικό, καλούμε την Ευρώπη και τα αρμόδια όργανα της ΕΕ να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο στην τραγωδία μιας ευρωπαϊκής πόλης, της πιο ανατολικής πόλης της Ευρώπης, της ιστορικής Αμμοχώστου, η οποία σήμερα καταστρέφεται από την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων, η οποία είναι εκεί βουβή και μας καρτερεί. Για το λόγο αυτό εμείς, οι Αμμοχωστιανοί, υψώσαμε τη φωνή μας και θα υψώνουμε την φωνή μας για επιστροφή.

Είδαμε σημαντικές προσωπικότητες από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βρήκαμε κατανόηση και πιστεύουμε ότι γίνεται αντιληπτό το θέμα της Αμμοχώστου. Έγιναν διάφορες εισηγήσεις για πρωτοβουλίες και θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση, την οποία είχαμε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Hans-Gert Pφttering, κατά τη διάρκεια της οποίας και τελετουργικά παραδώσαμε τους δύο τόμους με τις υπογραφές. Επίσης, παρόλο που δεν είδαμε τον κ. Olli Rehn, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα η συζήτηση που είχαμε με το Διευθυντή του Γραφείου του, τον κ. Michael Leigh. Για το θέμα του κ. Rehn, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε τη θέση ότι το θέμα της Αμμοχώστου είναι θέμα μόνο των Ηνωμένων Εθνών. Είπαμε, και δυστυχώς μετεδόθη κακώς στην Κύπρο, ότι δεν μπορεί να βάζει το θέμα της Αμμοχώστου κάτω από το χαλί. Δεν είπαμε ότι κρύβεται ο κ. Rehn κάτω από το χαλί, όπως κάποιοι μετέδωσαν - έτσι για να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα.

Το θέμα της Αμμοχώστου, όπως και όλων των προσφυγικών πόλεων είναι και ευρωπαϊκό θέμα. Δεν μπορεί η Ευρώπη να ασχολείται με θέματα μακρινών χωρών ή προβλημάτων πόλεων της Καραϊβικής και να μην ασχολείται με θέματα ευρωπαϊκών πόλεων, οι οποίες σήμερα κρατούνται παράνομα, για σκοπούς εκβιασμού, από την Τουρκία που χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης.

Εκείνο, βεβαίως, που τονίσαμε, είναι ότι ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσωπούν κατευθείαν το λαό, είναι εκλεγμένοι από το λαό και δεν μιλούν εκ μέρους καμίας Κυβέρνησης. Βεβαίως, υποστηρίζουμε την εκάστοτε Κυβέρνηση της Κύπρου, αλλά τα μηνύματα τα όποια μεταφέρουμε είναι μηνύματα που έρχονται κατευθείαν και πηγαία από το λαό. Ο λαός της Κύπρου θέλει να δει μια βιώσιμη λύση, ο λαός της Κύπρου θέλει να δει μια λύση συνύπαρξης με τους Τουρκοκυπρίους και θέλουμε να σπάσουν τα τείχη, τα οποία, βεβαίως, διατηρεί η τουρκική αδιαλλαξία. Αλλά δεν πρέπει η τουρκική αδιαλλαξία να παίζει με τις οποιεσδήποτε δικές μας προκαταλήψεις. Έτσι για να το απλοποιήσω, καμιά φορά είναι και θέματα νοοτροπίας και αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να είμαστε πειστικοί στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρώτα τον Τούρκο μέσα μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Τούρκο έξω μας. Ξέρω πολύ καλά από την πείρα μου σαν Πρόεδρος της Βουλής και σαν Βουλευτής, και εδώ και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε άλλα διεθνή βήματα, ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι διατεταγμένοι σε εξυπηρέτηση τουρκικών και άλλων συμφερόντων. Αυτό το γνωρίζουμε. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι άνθρωποι - και δεν μπορούμε πάντοτε να θεωρούμε ότι όλοι όσοι διαφωνούν μαζί μας είναι εχθροί μας - οι οποίοι μπορούν να πειστούν με πειστικά επιχειρήματα και με θέσεις οι οποίες είναι μέσα σε μία ευρωπαϊκή αντίληψη διαλόγου, σε μια ευρωπαϊκή αντίληψη αξιοπρεπούς συμπεριφοράς. Η λέξη συμβιβασμός υπάρχει μέσα στα ευρωπαϊκά δεδομένα και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πάντοτε υποχώρηση.

Νομίζω ότι, με αυτή την προσέγγιση, είχαμε πολύ καλές ανταλλαγές. Ήταν η πρώτη επίσκεψη που γίνεται από πλευράς Δημαρχείου Αμμοχώστου στην Ευρώπη. Θα υπάρξει και συνέχεια. Θα κατακλείσουμε την Ευρώπη, τους Ευρωβουλευτές, τους Δημάρχους της Ευρώπης και άλλους παράγοντες με τη Διακήρυξή μας, φωτογραφίες και σκηνές από την πορεία των Αμμοχωστιανών. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη διαφωτιστική εκστρατεία όσο αφορά το θέμα της Αμμοχώστου. Το θέμα της Αμμοχώστου τίθεται επικεφαλής των θεμάτων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προσφύγων και του λαού μας. Πιστεύω ότι, σήμερα, μια επαναδραστηριοποίηση και μια υπενθύμιση του δράματος μιας ευρωπαϊκής πόλης, όπως είναι η Αμμόχωστος, μπορεί να προσφέρει πολλά στην προσπάθειά μας να πετύχουμε μια βιώσιμη λύση.

Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, και θέλω να τελειώσω με αυτό. Κατά την άποψή μας μπορεί να έχουμε περάσει και τα μεσάνυχτα, όσον αφορά στο θέμα της επανένωσης της Κύπρου. Είναι, όμως, καθήκον μας να κάνουμε μια προσπάθεια να γυρίσουμε λίγο πίσω το δείκτη του ρολογιού. Ο χρόνος κυλά με τρόπο γρήγορο, και ανελέητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αν πρόκειται να γίνουν κάποια βήματα για λύση ή αν θα υπάρξει ελπίδα λύσης και να μην διχοτομηθεί οριστικά μια ιστορική πατρίδα, όπως είναι η Κύπρος, τότε πρέπει να αναληφθούν από όλους μας κάποιες πρωτοβουλίες. Δεν πρέπε=


Print this page Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε

Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.