English Version Χάρτης ιστοσελίδας ΕπικοινωνίαΑρχική Σελίδα / Ανακοινώσεις και Δραστηριότητες

Ανακοινώσεις και Δραστηριότητες


 
 

Ξενάγηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου του Διευθυντή Πολεοδομίας του Αμβούργου Georg Penner. Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ο Νικόλας Καραγεώργης εκ μέρους του Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης και ο κ. Georg Penner.


 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Μέσα στο πλαίσιο προσφοράς προς τους δημότες του, ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:30π.μ Παιδική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου, για τα παιδιά της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου. Η εκδήλωση, περιελάμβανε προβολή της παιδικής θεατρικής παράστασης « Ο Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες από την Παιδική Σκηνή του Περιφερειακού Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ», ενώ μετά το πέρας της παράστασης, ο Άγιος Βασίλης έδωσε συμβολικά δώρα σε όλα τα παιδιά. Την παιδική παράσταση παρακολούθησαν δωρεάν θεατές αποτελούμενοι από παιδιά και γονείς, οι οποίοι έδειξαν την ευαρέσκεια τους με την ένθερμη αυτή προσφορά του Δήμου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, ενώ το ακροατήριο καλωσόρισε ο κ. Αντρέας Καζαμίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αμμοχώστου. Ο Δήμος Αμμοχώστου εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές και Ευτυχές και Εποικοδομητικό το Νέο Έτος 2017!

 

 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου και η Σχολική Εφορεία Αμμοχώστου διοργάνωσαν Τελετή Βράβευσης Αρίστων Τελειόφοιτων Μαθητών για τη σχολική χρονιά 2015-2016, όπου τιμήθηκαν μαθητές με καταγωγή την Αμμόχωστο και με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19,50 /20 και άνω. Η εκδήλωση που διοργανώνεται για δέκατη τρίτη χρονιά έλαβε χώρα την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Κώστας Σοφιανός» στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα πρώην μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεάνθης Σταυρή και Ιωακείμ Καλλής. H εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, αφού τιμήθηκαν για την άριστη επίδοσή τους 90 παιδιά με καταγωγή την Αμμόχωστο, τα οποία προσήλθαν από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου.

Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ενώ στους έξι μαθητές που συγκέντρωσαν τον υψηλότερο γενικό βαθμό δόθηκε συμβολικά χρηματικό ποσό από το ταμείο των χορηγών, καθώς επίσης βιβλία προσφορά του Δήμου Αμμοχώστου, της Σχολικής Εφορείας και της Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τη Σχολική Eφορεία η σειρά γραμματοσήμων με σφραγίδες των σχολείων της Αμμοχώστου, όπου μέρος των εσόδων από την πώληση τους δόθηκαν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και στο Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου.

Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού απηύθυνε χαιρετισμό ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Φιλολογικών Θεμάτων κ. Πέτρος Πέτρου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κα. Κατερίνα Μηνά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Αντρέας Καζαμίας. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός στο δικό του χαιρετισμό του συνεχάρη τους άριστους Αμμοχωστιανούς μαθητές και ευχήθηκε σύντομα η τελετή αυτή να πραγματοποιείται στην Αμμόχωστο με παιδιά που θα αποφοιτούν από τα σχολεία της πολυαγαπημένης μας πόλης.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό πραγματοποίησε στις 22 Δεκεμβρίου 2016 τις καθιερωμένες επισκέψεις με την ευκαιρία των Εορτών στο ακριτικό φυλάκιο Δερύνειας, στον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, στο Επαρχιακό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και στην Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου όπου προσφέρθηκαν σε όλους αναμνηστικά δώρα. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου παρέθεσε γεύμα προς τιμή όλων των μελών της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος πρόσφερε σε όλους συμβολικά δώρα. Το Δήμαρχο Αμμοχώστου, συνόδευσαν στις επισκέψεις τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: Κωστάκης Χατζηκακού, Σίλεια Χαπίπη, Γιάννος Πιερή, Παντελάκης Ανδρονίκου, Χριστάκης Κουμπάρου και Άντρη Γαβριήλ, καθώς επίσης μέλη του προσωπικού του Δήμου Αμμοχώστου.

 
 
 
 
 
 
 
 
Θεοφάνεια στην Αμμόχωστο-43 χρόνια μετά

Πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Αγιασμός των Θεοφανείων στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.Ακολούθως έγινε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην παραλία «Γλώσσα» παρά την κλειστή περιοχή του Βαρωσίου. Παρόν στους καθιερωμένους εορτασμούς ήταν ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου και Βουλευτές. Σε δηλώσεις του ο κ. Γαλανός ευχήθηκε όπως του χρόνου όλοι οι Αμμοχωστιανοί γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή στο ίδιο μέρος αλλά πλέον σε μια ελεύθερη, επανενωμένη και ειρηνική πατρίδα.

 

 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση «Κόψιμο της Βασιλόπιτας» στις 10 Ιανουαρίου 2017 στα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη του προσωπικού του Δήμου, συνταξιούχοι του Δήμου Αμμοχώστου, η Χορωδία Αμμοχώστου καθώς και αρκετοί δημότες του Δήμου Αμμοχώστου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, καθώς και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος εκ μέρους του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους Καλόν Νέον Έτος και σύντομα να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
11 Ιουλίου , 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το Σάββατο 23 Ιουλίου, 2016 και ώρα 9.00μ.μ. στον πανέμορφο χώρο του κηποθεάτρου στο Κάστρο στη Λάρνακα το << Θέατρο ΕΝΑ >> θα παρουσιάσει σε μια μοναδική παράσταση το έργο << Αμμόχωστος Βασιλεύουσα >>. Το έργο αυτό είναι μια θεατρική διασκευή της ποιητικής συλλογής του εξαίρετου, πολυβραβευμένου και διεθνώς καταξιωμένου Αμμοχωστιανού λογοτέχνη Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Για το έργο αυτό , πέραν του υπέροχου ποιητικού λόγου του Κυριάκου Χαραλαμπίδη , είναι ιδιαίτερη η συμβολή όλων των συντελεστών όπως του Φώτου Φωτιάδη για τη διασκευή και τη σκηνοθεσία , της Ανδριανής Ρουσογένους για τα σκηνικά και κοστούμια , του Σάββα Σάββα για τη μουσική , του Γιώργου Δημόπουλου για τις χορογραφίες , των ηθοποιών αλλά και όλων που έχουν συμβάλει τα μέγιστα για το ανέβασμα του στη σκηνή.

Η παράσταση αυτή αποτελεί μια ξεχωριστή προσφορά του Δήμου Αμμοχώστου προς όλους τους Αμμοχωστιανούς και μη – που θα επιθυμούσαν να απολαύσουν μιαν πολύ υψηλού επιπέδου παράσταση στη Λάρνακα , ταξιδεύοντας νοερά στην γενέθλια γη , στην << Αμμόχωστο Βασιλεύουσα >>.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΑΠΟΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαϊου, 2016 με εξαιρετική επιτυχία το Β΄ Χορωδιακό του Δήμου Αμμοχώστου.

Στην εκδήλωση , μετά από σύντομο καλωσόρισμα της Προέδρου της Επιτροπής Χορωδίας κας Άντρης Γαβριήλ , ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι το φεστιβάλ αυτό είναι αφιερωμένο στην πολυαγαπημένη μας πόλη την Αμμόχωστο. Την πόλη που ονειρευόμαστε. Την πόλη που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Τελειώνοντας ο κ. Γαλανός ευχήθηκε από καρδιάς σύντομα να ανατείλει ο ήλιος της δικαιοσύνης και της ελευθερίας στην Αμμόχωστό μας και στα άλλα σκλαβωμένα μας μέρη και να ακουστούν τα τραγούδια της χαράς , σε μιαν ελεύθερη Αμμόχωστο , σε μιαν ελεύθερη και ειρηνική Κύπρο.

Ακολούθησε πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορωδιών του Άρη Λεμεσού , της Παιδικής Χορωδίας << ΕΠΙΛΟΓΗ >> και του Δήμου Αμμοχώστου.

Μεγάλοι Χορηγοί του πιο πάνω Φεστιβάλ ήταν η εταιρεία MetaQuotes και η εταιρεία Shoham Cyprus Ltd. Άλλοι χορηγοί ήταν η Τράπεζα Κύπρου , η εταιρεία M and G Anastasiou Pr;inting Office Ltd , η εταιρεία Costakis Tsisios & Co Ltd , τα Μακαρονοποιεία ΘΡΙΑΜΒΟΣ , ο Δημήτρης Π. Λόρδος , η εταιρεία Παντελής Καουρής & Υιός Λτδ και το Ανθοπωλείο Τσαγγαράς Empty Vase.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το ΡΙΚ και το Κανάλι 6.

Ο Δήμος Αμμοχώστου ευχαριστεί και δημόσια όλους αυτούς τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του μοναδικού αυτού χορωδιακού φεστιβάλ που ταξίδεψε τους παρευρισκομένους νοερά στην γλυκιά μας πολιτεία , την Αμμόχωστο μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος μας διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση «Κόψιμο της Βασιλόπιτας» στις 7 Ιανουαρίου 2016. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη του προσωπικού του Δήμου, συνταξιούχοι του Δήμου Αμμοχώστου καθώς και η Χορωδία Αμμοχώστου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ Αθανάσιος. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους Kαλό Νέον Έτος και σύντομα να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό πραγματοποίησε στις 21 Δεκεμβρίου 2015 τις καθιερωμένες επισκέψεις με την ευκαιρία των Εορτών στο ακριτικό φυλάκιο Δερύνειας, στον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, στο Επαρχιακό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και στην Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου παρέθεσε γεύμα προς τιμή όλων των μελών της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος πρόσφερε σε όλους συμβολικά δώρα. Το Δήμαρχο Αμμοχώστου, συνόδευσαν στις επισκέψεις τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: Κωστάκης Χατζηκακού, Ηλίας Βορκάς, Γιάννος Πιερή, Παντελάκης Ανδρονίκου, Χριστάκης Κουμπάρου και Άντρη Γαβριήλ.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μέσα στο πλαίσιο προσφοράς προς τους δημότες του, ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 Παιδική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου, για τα παιδιά που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου. Η εκδήλωση, περιελάμβανε προβολή της παιδικής θεατρικής παράστασης «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάϊλντ από την Παιδική Σκηνή του Περιφερειακού Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ», ενώ μετά το πέρας της παράστασης, ο Άγιος Βασίλης έδωσε συμβολικά δώρα σε όλα τα παιδιά. Την παιδική παράσταση παρακολούθησαν δωρεάν περίπου τετρακόσιοι πενήντα θεατές, οι οποίοι έδειξαν την ευαρέσκεια τους με την αυτή την ξεχωριστή προσφορά του προσφυγικού Δήμου της Αμμοχώστου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, ενώ το ακροατήριο καλωσόρισε ο κ. Αντρέας Καζαμίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αμμοχώστου. Ο Δήμος Αμμοχώστου εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές και Ευτυχές το Νέο Έτος 2016.
 
 

 

 
 
 


 

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις Aνακοινώσεις Τύπου και τις Προσκλήσεις του Δήμου Αμμοχώστου

και στη Σελίδα του Δήμου μας στο Facebook:

Δήμος Αμμοχώστου/Famagusta Municipality

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Γαλανός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, προσκαλούν τους δημότες Αμμοχώστου, στη θεατρική παράσταση της Ε.Θ.Α.Λ    «Το Ψέμα ‘Έχει Μακριά Ποδάρια». Η ξεκαρδιστική ιταλική κωμωδία του Εντουάρτο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Μηνά Τίγκιλη, με τους γνωστούς Κύπριους ηθοποιούς Κώστα Βήχα, Γιάννο Αντωνίου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Βασίλη Χαραλάμπους, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Χάρη Ευριπίδου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Μαρίνα Βρόντη, Μαρία Βιολάρη κ.α εγγυάται άφθονο γέλιο! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, στις 8.30μ.μ., στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ. Επειδή η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μόνο για 145 άτομα, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, όπως επικοινωνούν με την Ε.Θ.Α.Λ, στο τηλέφωνο 25 877827 μεταξύ 9:00-14:00 καθημερινά μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2015. Δεν θα κρατηθούν προκαθορισμένες θέσεις.  
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

                                  ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΩΣΙΩΝ (ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015, στις 19:30 πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Θρησκευτικά μνημεία της πόλης των Βαρωσίων (Αμμοχώστου) στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό στο πλαίσιο του 11ου χρόνου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου που διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Capital.

Σύμφωνα με τον εισηγητή, κ. Ανδρέα Φούλια, Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας, η κατοχή της πόλης από τον τουρκικό στρατό, η λεηλασία των εικόνων και των ιερών κειμηλίων από τους ναούς της πόλης είχαν ως αποτέλεσμα την αποξένωση των κατοίκων από τις ρίζες και τις παραδόσεις τους. Η παρούσα ερευνητική προσπάθεια, σημειώνει, ότι σκοπό έχει, έστω και τώρα, μετά από σαράντα χρόνια, να ανασυσταθεί η ιστορία του κάθε μνημείου, με τη συνδρομή όλων όσοι κατέχουν προφορικά στοιχεία, παραδόσεις και διηγήσεις, παλιές και νέες φωτογραφίες για πρόσωπα, μνημεία και κειμήλια της σκλαβωμένης πόλης.

Στη νέα πόλη της Αμμοχώστου, τα επονομαζόμενα Βαρώσια, υπάρχουν δεκατέσσερις χριστιανικοί ναοί και ένα μουσουλμανικό τέμενος. Από τους ναούς αυτούς οι δεκατρείς είναι ορθόδοξοι και ένας μαρωνιτικός. Οκτώ εκκλησίες βρίσκονται στην περίκλειστη από το 1974 περιοχή και είναι απροσπέλαστες, ενώ έξι εκτός και είναι προσβάσιμες. Το μουσουλμανικό τέμενος είναι επίσης απροσπέλαστο. Από τις εκκλησίες, που βρίσκονται εκτός της περίκλειστης πόλης, μία αυτή της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος. Υπάρχουν επίσης επτά νεκροταφεία, εκ των οποίων τέσσερα ορθόδοξα, ένα αρμένικο, ένα βρετανικό και ένα μουσουλμανικό. Από τα κοιμητήρια προσβάσιμα είναι το βρετανικό, το μουσουλμανικό και ένα ορθόδοξο, το οποίο ευρίσκεται βορείως του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή Αγίου Λουκά και είναι βεβηλωμένο.
 
 
 
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015, στις 19:30 θα λάβει χώρα η διάλεξη με θέμα «Θρησκευτικά μνημεία της πόλης των Βαρωσίων (Αμμοχώστου)».

Η ανοικτή για το κοινό διάλεξη θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου χρόνου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου που διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Capital.

Σύμφωνα με τον εισηγητή, κ. Ανδρέα Φούλια, Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας, η κατοχή της πόλης από τον τουρκικό στρατό, η λεηλασία των εικόνων και των ιερών κειμηλίων από τους ναούς της πόλης είχαν ως αποτέλεσμα την αποξένωση των κατοίκων από τις ρίζες και τις παραδόσεις τους. Η παρούσα ερευνητική προσπάθεια, σημειώνει, ότι σκοπό έχει, έστω και τώρα, μετά από σαράντα χρόνια, να ανασυσταθεί η ιστορία του κάθε μνημείου, με τη συνδρομή όλων όσοι κατέχουν προφορικά στοιχεία, παραδόσεις και διηγήσεις, παλιές και νέες φωτογραφίες για πρόσωπα, μνημεία και κειμήλια της σκλαβωμένης πόλης.

Στη νέα πόλη της Αμμοχώστου, τα επονομαζόμενα Βαρώσια, υπάρχουν δεκατέσσερις χριστιανικοί ναοί και ένα μουσουλμανικό τέμενος. Από τους ναούς αυτούς οι δεκατρείς είναι ορθόδοξοι και ένας μαρωνιτικός. Οκτώ εκκλησίες βρίσκονται στην περίκλειστη από το 1974 περιοχή και είναι απροσπέλαστες, ενώ έξι εκτός και είναι προσβάσιμες. Το μουσουλμανικό τέμενος είναι επίσης απροσπέλαστο. Από τις εκκλησίες, που βρίσκονται εκτός της περίκλειστης πόλης, μία αυτή της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος. Υπάρχουν επίσης επτά νεκροταφεία, εκ των οποίων τέσσερα ορθόδοξα, ένα αρμένικο, ένα βρετανικό και ένα μουσουλμανικό. Από τα κοιμητήρια προσβάσιμα είναι το βρετανικό, το μουσουλμανικό και ένα ορθόδοξο, το οποίο ευρίσκεται βορείως του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή Αγίου Λουκά και είναι βεβηλωμένο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22894305, 25002125 και 25335407

Χορηγός Επικοινωνίας: Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», «UCY Voice 95.2fm».
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος μας διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση «Κόψιμο της Βασιλόπιτας» στις 8 Ιανουαρίου 2015. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κύριος κύριος Βασίλειος. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλόν Νέον Έτος και σύντομα να γιορτάζουμε τις γιορτινές αυτές μέρες στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο.
 
 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑ

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό, πραγματοποίησε στις 29 Δεκεμβρίου 2014, τις καθιερωμένες επισκέψεις με την ευκαιρία των Εορτών στο ακριτικό φυλάκιο Δερύνειας, στον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και στην Μητρόπολη Κωνσταντίας. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου παρέθεσε γεύμα προς τιμή όλων των μελών της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος πρόσφερε σε όλους συμβολικά δώρα. Η αντιπροσωπεία του Δήμου αποτελείτο από τους εξής:

Αλέξη Γαλανο, Δήμαρχο Αμμοχώστου

Κωστάκη Χατζηκακού, Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ

Σώζο ΠούγιουροςΕπικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ

Ηλία Βορκά, Δημοτικό Σύμβουλο ΔΗΣΥ

Γιάννο Πιερή, Δημοτικό σύμβουλο ΑΚΕΛ

Παντελάκη Ανδρονίκου, Δημοτικό Σύμβουλο ΑΚΕΛ

Χριστάκς Κουμπάρου, Δημοτικό Σύμβουλο ΑΚΕΛ

Γιώργο Μαυρουδή, Πρόεδρο ΕBΕΑ

 
 
 
 
 
 
 
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2013-2014
 
Ο Δήμος Αμμοχώστου βράβευσε τους άριστους Αμμοχώστιανούς Μαθητές στις 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό. Βραβεύτηκαν συνολικά 95 παιδίά.
 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

στις 11:00 π.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ

(Κυριάκου Μάτση 5, 6015, Λάρνακα, τηλ: 24 652800 )


Π

Παιδική Θεατρική Παράσταση

«Ταξίδι στον Πλανήτη Χ»

της Βασιλικής Φωτίου

από το Περιφερειακό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Ο Δήμος Αμμοχώστου προσφέρει στα παιδιά

που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου,

την παιδική αυτή παράσταση,

τις άγιες τούτες μέρες,

με το βλέμμα στραμμένο στην πολυαγαπημένη μας Αμμόχωστο.Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η παράσταση θα αρχίσει στις 11:00 π.μ. ακριβώς

Παρακαλείστε όπως προσέλθετε εγκαίρως
 
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30 θα λάβει χώρα η διάλεξη με θέμα «Εκλογές, πολιτευτές και πολιτικά ρεύματα στην Αμμόχωστο την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1878-1960».

Ο εισηγητής, Δρ Βασίλης Πρωτοπαπάς, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα εστιάσει στη διάλεξή του στις πολιτικές ζυμώσεις και στην εκλογική εμπειρία στην επαρχία Αμμοχώστου. Θα αναλύσει τον ανταγωνισμό των μεμονωμένων πολιτευτών και των οργανωμένων πολιτικών σχημάτων, όπως εκφράστηκε μέσα από την εκλογική αντιπαράθεση για τις έδρες στο Νομοθετικό Συμβούλιο (1883-1931) και, μετά την κατάργηση του σώματος αυτού, για τις έδρες στo Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου (1943-1953).
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αξιολόγηση της εκλογικής επιρροής των διαφόρων κοινωνικών και ιδεολογικών ρευμάτων και στην ερμηνεία της συγκρότησής τους σε ένα άτυπο διπαραταξιακό σύστημα κομμάτων και οργανώσεων μετά το 1940, όπως εκφράστηκε από τη μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στην ''εθνική'' ή ''εθνικόφρονα'' Δεξιά και τη ''λαϊκή'' ή ''κομμουνιστική'' Αριστερά.

Η ανοικτή για το κοινό διάλεξη θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό είναι η δεύτερη του 11ου χρόνου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου που διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Capital.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22894305, 25002125 και 25335407

Χορηγός Επικοινωνίας: Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΛΕΞΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ: 7:00 Μ.Μ

«Έργα και Ημέρες Αμμοχωστιανών Λογοτεχνών. Ταξιδεύοντας στην Αμμοχωστιανή λογοτεχνία του χθες.»

Εισηγήτρια: Άννα Μαραγκού

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 27

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

..................................... 

ANAKOINΩΣΗ

Πρόγραμμα Διαλέξεων/Εκδηλώσεων για τις κατεχόμενες κοινότητες

Κύκλοι Γ΄και Δ΄

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν ότι η διάλεξη της Τασούλας Γεωργίου- Χατζητοφή με τίτλο «Η σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αμμόχωστο» που επρόκειτο να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 8:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες απολογούνται για οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

 
 
ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΩΝ, ΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΔ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, στις 19:30 θα λάβει χώρα η διάλεξη με θέμα «Κυπριακή σεισάχθεια: Πού σταματούν τα συνθήματα και πού ξεκινά η πολιτική αναδιάρθρωσης χρεών».

Ο εισηγητής, κ. Σταύρος Ζένιος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα παρουσιάσει την πρότασή του για το σχεδιασμό ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης χρεών.

Η διάλεξη που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό είναι η πρώτη του 11ου χρόνου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου που διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Capital.

Πώς αντιμετωπίζουμε το κυπριακό οικονομικό πρόβλημα με μία ολιστική προσέγγιση διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και σταθερότητα; Πώς σχεδιάζουμε έξυπνες λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ); Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στην πρώτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό που είναι ανοικτή για το κοινό.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22894305, 25002125 και 25335407

Χορηγός Επικοινωνίας: Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

 

1η Διάλεξη 11ου κύκλου

Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό

Θέμα: «Κυπριακή σεισάχθεια:

Που σταματούν τα συνθήματα και που ξεκινά η πολιτική αναδιάρθρωσης χρεών»

 
 
19:00
 
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΓΙΝΕ BEST SELLER  ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εσπερινός Παναγίας Χρυσοσπιλιώτισσας, Κάτω Βαρωσίων

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσοσπιλιωτίσσης Κ. Βαρωσίων Αμ/στου μαζί με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Ενορίας , με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων κατοχής και της εορτής της Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου οργανώνουν τον Εσπερινό της Παναγίας.

Ο εσπερινός θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 7 του Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 6:30μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στον Οικισμό Λινόπετρας στη Λεμεσό.

Στον εσπερινό που τελείτε με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ.κ. Βασιλείου θα μνημονευθούν τα θύματα της εισβολής και θα αναπεμφθεί δέηση για τους αγνοούμενους.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών των κατεχομένων εκκλησιών μας και μνημείων της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Η χορωδία του Δήμου Αμ/στου θα παρουσιάσει επίσης χορωδιακό πρόγραμμα.

Καλούνται όλοι οι ενοριάτες , οι Αμμοχωστιανοί και φίλοι της Αμμοχώστου να δώσουν μαζικά το παρών τους στην εκδήλωση του εσπερινού Παναγίας Χρυσοσπιλιωτίσσης Κ. Βαρωσίων τη Κυριακή 7 Σεπτέμβρη.

 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 2014

Ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί τους Αμμοχωστιανούς αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 στη Δερύνεια.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να παραστούν στις αντικατοχικές του εκδηλώσεις της 9ης Αυγούστου, 2014, θα διαθέσει λεωφορεία από Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα για τη μεταφορά τους.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ Εκκίνηση στις 6.30μ.μ. από το χώρο στάθμευσης της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας (λεωφόρος Αθαλάσσας 186, Δασούπολη)

ΛΕΜΕΣΟΣ Εκκίνηση στις 6.00μ.μ. από τα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου,

(Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 138).

ΛΑΡΝΑΚΑ Εκκίνηση στις 7.00μ.μ. από τον χώρο στάθμευσης τoυ σταδίου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ «Αντώνης Παπαδόπουλος» και από τον χώρο του σταδίου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «Αμμόχωστος Επιστροφή» (χώρος μπροστά από το Σωματείο).

Για την καλύτερη οργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή στον κ. Πέτρο Κέκκο στα τηλέφωνα του Δήμου 25384073 & 25339757. (το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 μεταξύ 7:30π.μ-3:00 μ.μ)

Από το Δήμο Αμμοχώστου.

 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Γαλανός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, προσκαλούν τους δημότες Αμμοχώστου, στη θεατρική παράσταση της Ε.Θ.Α.Λ «Ουράνια Κλίμακα». Η κυπριακή κωμωδία του Κυριάκου Σπαρτιάτη , σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου, με τους γνωστούς Κύπριους ηθοποιούς Κώστα Βήχα, Ανδρέα Βασιλείου, Ελεάνα Παπαδοπούλου, και Ιωάννα Σιαφκάλη, εγγυάται άφθονο και ηχηρότατο γέλιο! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, στις 8.30μ.μ., στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ. Επειδή η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μόνο για 130 άτομα, παρακαλούμε, για αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, όπως επικοινωνείτε με την Ε.Θ.Α.Λ, στο τηλέφωνο 25 877827. Δεν θα κρατηθούν προκαθορισμένες θέσεις. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΔΗΜΟΣ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου, τίμησε την Τετάρτη, 4 Iουνίου 2014, τους ΄Αριστους Αθλητές και Αθλήτριες της Αμμοχώστου για τις επιδόσεις τους για το 2013, καθώς και Αθλητικά Σωματεία της πόλης, πρωταθλητές και κυπελλούχους 2013 – 2014.

Η «Μικρή Σαλαμίνα» του Φίλιππου Γιαπάνη, στη Φασούλα, ο υπέροχος αυτός χώρος που ευωδίαζε Αμμόχωστο, ήταν ο ιδανικότερος χώρος για να τιμηθούν με ειδική βράβευση για τις επιτυχίες τους και τη μεγάλη τους προσφορά όχι μόνο στον αθλητισμό της Αμμοχώστου και της Κύπρου μας, αλλά και πέραν των μικρών μας συνόρων, παλιοί αθλητές. Τιμήθηκαν έτσι, οι μη εν ενεργεία αθλητές του ποδοσφαίρου Κώστας Πιερή και Νίκος Πιτσιάουλος, οι πετοσφαιριστές Παύλος Ιωάννου και Νίκος Χρίστου, καθώς επίσης και ο αθλητής του Γ.Σ.Ε. Χάρης Δημητρίου. Τιμητική διάκριση δόθηκε στον Μάικ Ηλία τον Αμμοχωστιανό αθλητή ο οποίος περπάτησε το 2013 και 2014 από τον Άγιο Γεώργιο Εξορινό Αμμοχώστου μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα. Ειδική μεταθανάτια τιμή και μνεία δόθηκε στον αείμνηστο αθλητή και προπονητή Πανίκο Ιακώβου ο οποίος πρόσφερε πολλά στην αθλητική ζωή της Κύπρου. Ξεχωριστή βράβευση της βραδιάς ήταν αυτή του Αμμοχωστιανού ποδοσφαιριστή και προπονητή Νίκου Παναγιώτου. Η ομάδα της Ανόρθωσης στην Πετόσφαιρα Ανδρών διακρίθηκε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου για την χρονιά 2013-2014. Τέλος, τιμήθηκε επίσης ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου για την πολιτιστική και ιστορική του δράση στην αθλητική ζωή της Κύπρου συνεχίζοντας επιτυχώς την προσφορά του και στην προσφυγιά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Αμμοχώστου Ανδρέας Καζαμίας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχαριστώντας τους για τις τιμητικές διακρίσεις που χάρισαν στον τόπο μας. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου τόνισε ότι τους δύσκολους αυτούς καιρούς της προσφυγιάς, η Αμμόχωστος έχει ανάγκη οι αυριανοί πολίτες της να διακατέχονται από τα χαρακτηριστικά των αθλητών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΚΟΑ ο κ. Μιχάλης Καυκαλιάς, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, ο η Δρ. Ελένη Τρεμετουσιώτη-Λοΐζου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή οι οποίοι στη σύντομη ομιλία τους χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Δήμου Αμμοχώστου ν α βραβεύει κ’αθε χρ’ονο τους ‘αριστους αμμοχωστιανούς που διακρίθηκαν στον αθλητισμό, παρακινώντας τους νέους να συνεχίσουν το δύσκολό έργο τους, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα τους παρέχουν όλα τα εχέγγυα προς αυτή την κατεύθυνση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο πρώην Δήμαρχος Αμμοχώστου κ.κ. Κίκης Καζαμίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Ομοσπονδιών, Πρόεδροι Σωματείων και Οργανώσεων κ.α.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο ΚΟΑ και η εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ τους οποίους ο Δήμος Αμμοχώστου ευχαριστεί θερμά για την αρωγή τους.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, τίμά την Τετάρτη, 4 Iουνίου 2014, τους ΄Αριστους Αθλητές και Αθλήτριες της Αμμοχώστου για τις επιδόσεις τους για το 2013, καθώς και Αθλητικά Σωματεία της πόλης, πρωταθλητές και κυπελλούχους 2013 – 2014. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Φασούλα στη «Μικρά Σαλαμίνα» (Art Studio) του Φίλιππου Γιαπάνη στις 20:00.

Θα τιμηθούν επίσης μη εν ενεργεία αθλητές του Ποδοσφαίρου, της Πετοσφαίρισης, του Στίβου οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στον κυπριακό και διεθνή αθλητισμό όπως οι Κώστας Πιερή, Νίκος Πιτσιάουλος στο Ποδόσφαιρο, Νίκος Χρίστου και Παύλος Ιωάννου στην Πετοσφαίριση, Χάρης Δημητρίου στο Στίβο, καθώς επίσης ο αείμνηστος Πανίκος Ιακώβου ο οποίος υπήρξε αθλητής και προπονητής και διακεκριμένη προσωπικότητα του αθλητισμού της Αμμοχώστου και της Κύπρου. Επιπλέον, βραβεύεται ο Αμμοχωστιανός, μη εν ενεργεία, αθλητής Μαικ Ηλία για την πορεία του από τον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην Αμμόχωστο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα. Βραβεύεται επίσης, ο εν ενεργεία, Αμμοχωστιανός προπονητής Νίκος Παναγιώτου για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2013-2014.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο ΚΟΑ και η εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ τους οποίους ο Δήμος Αμμοχώστου ευχαριστεί θερμά για την συνεχή αρωγή τους.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

 

ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 10ου ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Αυλαία για το δέκατο κύκλο διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ.

Κατά την τελετή λήξης θα απονεμηθούν 50 περίπου πιστοποιητικά παρακολούθησης σε φίλους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό που συμμετείχαν στο θεσμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Εισηγητής της διάλεξης θα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Από τα σχολεία του χθες δημιουργούμε την πόλη της γνώσης του σήμερα». Κατά την παρουσίασή του, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα προβεί σε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των σχολείων της Κύπρου των τελευταίων 200 χρόνων, με σκοπό να αναδείξει μερικές κρίσιμες αναλογίες για την κομβική περίοδο κρίσης και να προβάλει την ανάγκη επανακαθορισμού των στόχων της χώρας

Οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι ανοικτές για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 22894305, 25335407 και 25002480.

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου χαιρετίζουν την αξιέπαινη και συγκινητική προσπάθεια του Αμμοχώστιανου δημότη του κ. Μάικ Ηλία ο οποίος θα περπατήσει, διανύοντας μια απόσταση 220 χιλιομέτρων στην κατεχόμενη επαρχία μας. Θα εκκινήσει από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην Αμμόχωστο και θα καταλήξει στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα και θα επιστρέψει στον χώρο εκκίνησης.

Ο κ. Ηλία θα ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια στις 5 Μαίου 2014 και αναμένεται να τερματίσει στις 10 Μαίου 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια απόσταση διανύθηκε και πέρσι από τον κ. Ηλία, όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» ανακοινώνουν, ότι η προγραμματισμένη θεία λειτουργία στις 23 Απριλίου 2014 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην Αμμόχωστο ακυρώνεται, λόγω πρακτικών δυσκολιών όπως είναι η μικρή προσέλευση πιστών ένεκα εργάσιμης ημέρας.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε, όσους έχουν διευθετήσει μετάβασή τους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού Αμμοχώστου είτε με λεωφορεία, είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα, όπως ματαιώσουν την εκεί επίσκεψή τους. Η εορτή του Αγίου Γεωργίου μεταφέρεται για την Κυριακή 25 Μαΐου, που θα τελεστεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού Αμμοχώστου.

 
 
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη Δευτέρα, 28 Απριλίου και ώρα 19:30 ο κ. Βασίλειος Ραφτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και Υπεύθυνος του Μεσογειακού Ερευνητικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Φροντίδας θα δώσει διάλεξη στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ με θέμα την «Ποιότητα της νοσηλευτικής φροντίδας και την ικανοποίηση των ασθενών»

Όπως σημειώνει ο κ. Ραφρόπουλος, η ποιότητα στον χώρο της Υγείας αποτελεί το σύγχρονο αλλά και διαχρονικό διακύβευμα. Σε μια εποχή έντονων μεταβάσεων η παροχή ποιότητας φροντίδας αποτελεί μονόδρομο καθώς βελτιώνει την ικανοποίηση των χρηστών και την αποδοτικότητα της φροντίδας. Στην Κύπρο η ποιότητα στην Υγεία δεν αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα καθώς δεν έχει εμπεδωθεί η δέσμευση απέναντι στην κοινωνία.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση θα αναφερθεί σε ερευνητικά αποτελέσματα για την ικανοποίηση των πασχόντων στα κυπριακά νοσοκομεία, την ποιότητα της νοσηλευτικής και ιατρικής φροντίδας καθώς και την στάση του προσωπικού για την ασφάλεια των πασχόντων στην Κύπρο. Θα παρουσιαστούν κύριοι και δευτερεύοντες δείκτες ποιότητας της υγείας στην Κύπρο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital.

Οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι ανοικτές για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 22894305, 25335407 και 25002480.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε το πρόγραμμα εδώ

Τέλος Ανακοίνωσης

 
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό , τον Αντιδήμαρχο κ. Σίμο Ιωάννου και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωστάκη Χατζηκακού μετέβη την 1η Απριλίου , 2014 στο Λονδίνο για προβολή του θέματος της Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στο Λονδίνο , θα τελεστούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφιών Αμμοχώστου στο Ελληνικό Κέντρο και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με Βρετανούς βουλευτές και άλλους αξιωματούχους , με το Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο του Cambridge , με τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο καθώς και με παράγοντες της ομογένειας.

Επίσης ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στο London Greek Radio και στο Hellenic TV.

 
 
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Ο Δήμος Αμμοχώστου, σας προσκαλεί στην περιφορά του επιταφίου στην πόλη μας στις 18 Απριλίου 2014, από τις 17.00 - 20.30.

Θα πορευθούμε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Εξορινού), στην πύλη της ξηράς που ενώνει την Μεσαιωνική πόλη με την καινούργια πόλη της Αμμοχώστου και στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Με τα εξαπτέρυγα να αστράφτουν από το φως των λαμπάδων και τις μυροφόρες να ραίνουν με μύρα. Μετά από 58 χρόνια, ο επιτάφιος στολισμένος από τα άνθη της χερσονήσου των Αγίων, με τους δύο δημάρχους επικεφαλής, θα μας φέρνει σε κάθε βήμα όλο και πιο κοντά στην επανένωση της πατρίδας μας.

Θα ψάλουμε μαζί τη ζωή εν τάφω.

Την ταφή διαδέχεται πάντα η Ανάσταση. Θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά ένα ιστορικό γεγονός μεγάλης σημασίας, που είναι το επόμενο βήμα μετά από την πρώτη λειτουργία της εκκλησίας και την κοινή ανακοίνωση των δύο δημάρχων.

Αναμένεται η αθρόα συμμετοχή των πιστών από ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε ηγέτες των δύο κοινοτήτων, σε πρέσβεις ξένων χωρών και στους δημοσιογράφους από ντόπια και ξένα μέσα ενημέρωσης.
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό, μια μοναδική εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Πρόδρομου Παπαβασιλείου. Ο Πρόδρομος Παπαβασιλείου ως αντιδήμαρχος και δημαρχεύων Αμμοχώστου έκανε το όνομα του συνώνυμο με την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης της Αμμοχώστου κατά τα χρυσά χρόνια της ευημερίας της πόλης. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο νυν Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Michael Harari, ο Πρώην Πρέσβης του Ισραήλ στη Κύπρο κ. Aharon Lopez και ο κ. Ανδρεστίνος Παπαδόπουλος, Πρέσβης επί τιμή, που εκθείασαν την μεγάλη αυτή προσωπικότητα της Αμμοχώστου και της Κύπρου. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, στη δική του ομιλία έδωσε έμφαση στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε ο Πρόδρομος Παπαβασιλείου στην πόλη της Αμμοχώστου πριν από το 1974 και τόνισε ιδιαίτερα τον αγώνα του για δικαίωση και επιστροφή στην αγαπημένη πόλη. Το πρόγραμμα διανθίστηκε με προβολή ταινίας για τον Πρόδρομο Παπαβασιλείου και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την σοπράνο Καίτη Οικονομίδου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί επίσημοι όπως ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ .Jean-Luc Florent, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου και πλήθος εκτιμητών του έργου και της προσφοράς του αείμνηστου Πρόδρομου Βασιλείου.
 
 
 
 
 
 
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1960-2014 ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Στις 17 Μαρτίου και ώρα 19:30 ο Δρ Σώτος Βοσκαρίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και Ανώτερος Λέκτορας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δώσει διάλεξη στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ με θέμα: «Κυπριακή Δημοκρατία 1960-2014 μέσω της πολιτικής γελοιογραφίας».

Όπως σημειώνει ο Δρ Βοσκαρίδης, η γελοιογραφία απεικονίζει με σύντομο αλλά σαφή τρόπο τη σχέση του πολίτη με την εξουσία: μια σχέση κυκλοθυμική, με εξάρσεις και υφέσεις, παραδοχές και εκρήξεις. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα βαρόμετρο των πολιτικών ηθών του δημόσιου βίου και γενικότερα της δημοκρατικής λειτουργίας.

Όλα τα παραπάνω θα εξεταστούν και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital.

Οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι ανοικτές για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 22894305, 25335407 και 25002125.
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 η Τέταρτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου με θέμα, «Επιστροφή της Αμμοχώστου και προοπτικές λύσης του κυπριακού προβλήματος» από τον Καθηγητή Niyazi Kizilyürek, Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη έλάβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ. Συντονιστής της διάλεξης ήταν ο Δρ. Σώτος Κτωρής, απόφοιτος του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών.

Ο κ. Kizilyürek, ανέλυσε ανάμεσα σε άλλα γιατί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού συνδυάζεται άμεσα με την καλλιέργεια εμπιστοσύνης και καλής θέλησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Ανέφερε ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα προσφέρουν στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού που έχει αναγνωριστεί και μέσα από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η επιστροφή της Αμμοχώστου μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μεταμόρφωση της Αμμοχώστου σε ένα «μικρόκοσμο» της ομόσπονδης Κύπρου, δηλαδή έναν χώρο συναλλαγής, συνεργασίας και κοινών συμφερόντων. Η επιστροφή της Αμμοχώστου πριν από την τελική λύση του Κυπριακού θα βοηθήσει κατά πολύ στην επιτυχή κατάληξη της παρούσας διαδικασίας των συνομιλιών.

Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Συνδιοργανωτές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου είναι το Ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital, έχοντας καταρτίσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους Δημότες του κατεχόμενου Δήμου, όσο και στους κατοίκους της Λεμεσού. Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2014 στις 19:30 στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης στο ΤΕΠΑΚ με θέμα: «Κυπριακή Δημοκρατία 1960-2014 μέσω της πολιτικής γελοιογραφίας» από τον εισηγητή Σώτο Βοσκαρίδη (BOSS).

Η Διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με εξαπτέρυγα την αθρόα προσέλευση του κόσμου στην τέλεση της θείας Λειτουργίας στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο και την μεγάλη θέληση για επιστροφή, συνεχίζουμε τον αγώνα με την Τρίτη Λειτουργία που θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30-10:30 π.μ.

Στην Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει και πάλι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος. Στην τελετή Θα παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό.

Η παρουσία σας θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του αγώνα για επιστροφή στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας ούτως ώστε η ψαλμωδίες να φτάσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου φωνάζοντας Επιστροφή... Τώρα!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την διευθέτηση μεταφοράς και δηλώσεις συμμετοχής στο φυλλάδιο που ακολουθεί.
 
ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
 
11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
 

Ανακοίνωση Δήμου Αμμοχώστου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου στη συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2014 μελέτησε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Αμμοχώστου σε συνάρτηση με την πορεία του κυπριακού προβλήματος. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που αναπτύσσονται τελευταία από άτομα και ομάδες.

Χαιρετίζουμε την ενεργό εμπλοκή του κόσμου της Αμμοχώστου και ιδιαίτερα το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων, αλλά θεωρούμε ότι για σκοπούς σωστής πολιτικής γραμμής, συντονισμού και ενότητας θα πρέπει να υπάρχει μια πλήρης ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμαρχο και το εκλελεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επίσημη γραμμή για το θέμα της Αμμοχώστου έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση και γενικότερα την πολιτεία με βάση το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ, σε συνεννόηση με το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή.

Χρειάζεται πολλή προσοχή να αποφεύγονται ενέργειες που όσο καλοπροαίρετες και να είναι, είναι δυνατόν να πλήξουν την ενότητα και να δημιουργήσουν σύγχυση και αμφισβήτηση όσον αφορά τα κίνητρα. Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να σταθούν κοντά στο Δήμο της Αμμοχώστου όπως πάντα, με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένουν πάντοτε στο πλευρό τους και ενεργούμε αποφασιστικά, αλλά και με σύνεση τοποθετώντας πάντοτε το θέμα της Αμμοχώστου μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του προσφυγικού και του εθνικού μας προβλήματος.

Το αιρετό Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου έχει ως μοναδικό στόχο την επιστροφή στη γενέθλια γη και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού και γι’ αυτά θα συνεχίσει να αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε λοξοδρόμηση, ιδιαίτερα τώρα που με την έναρξη των συνομιλιών εναποτίθενται βάσιμες ελπίδες για την επιστροφή στην πόλη μας και την επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου.

Από το Δήμο Αμμοχώστου
10 Φεβρουαρίου 2014

7 Φεβρουαρίου 2014

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 τελέστηκε η δεύτερη λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Εξορινού, που βρίσκεται στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειου.

Η εκκλησία αυτή που παρέμεινε βουβή για 57 χρόνια άρχισε να ζωντανεύει και πάλι με την Θεία Λειτουργία, προσφέροντας μια πνευματική φωλιά για όλους τους πιστούς.

Οι εικόνες δεν υπάρχουν πια στο εικονοστάσι. Γι αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου αποφάσισε να συνεισφέρει συμβολικά το ποσό των €1500 προς την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου για την αγορά τριών εκκλησιαστικών εικόνων – μια εκ των οποίων θα είναι του Αγίου Γεωργίου- για τις ανάγκες τέλεσης της Θείας Λειτουργίας που θα πραγματοποιείται μια φορά το μήνα.

Ο Δήμος καλεί τους Δημότες που χαιρέτησαν την επαναλειτουργία μετά από τόσα χρόνια του ιστορικού ναού μας να συνεισφέρουν στην Μητρόπολη ότι μπορούν για να συμπληρωθούν οι εικόνες.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΟΪΖΙΔΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ.

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 27 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 η Τρίτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου με θέμα «Από την απόφαση Λοϊζίδου στη Δημόπουλος. Η περιουσιακή πτυχή του κυπριακού προβλήματος ενώπιον του ΕΔΑΔ. Την διάλεξη παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κύριος Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Η διάλεξη έλάβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ. Συντονιστής της διάλεξης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε μία αναδρομή και επισκόπηση της περιουσιακής πτυχής του κυπριακού προβλήματος ξεκινώντας από την απόφαση σταθμό Λοϊζίδου και καταλήγοντας στην απόφαση Δημόπουλος. Εξετάστηκαν τα δικαιώματα που παραβιάζονται, οι δυνατότητες που υπήρξαν για τη διεκδίκησή τους, η σημερινή κατάσταση καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.

Με το πέρας της διάλεξης ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός συγχάρηκε τον κ. Κωνσταντινίδη για την εξαιρετική παρουσίαση του πολύκροτου αυτού θέματος. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Συνδιοργανωτές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου είναι το Ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου,το ΤΕΠΑΚ και το Capital, έχοντας καταρτίσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους Δημότες του κατεχόμενου Δήμου, όσο και στους κατοίκους της Λεμεσού. Η επόμενη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:30 μ.μ στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στ ΤΕΠΑΚ με θέμα: «Επιστροφή της Αμμοχώστου και προοπτικές λύσης του κυπριακού προβλήματος». Με εισηγητή τον Δρ. Niyazi Kizilyurek. Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.
 
 
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ήταν μια Κυριακή του 1956 που ήχησε για τελευταία φορά η καμπάνα. Σήμερα, η φλόγα αναζωπυρώνεται και ανάβει και πάλι το καντήλι στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Με εξαπτέρυγα την αθρόα προσέλευση του κόσμου στη πρώτη τέλεση της θείας Λειτουργίας στον Άγιο Γέωργιο Εξορινό τον περασμένο Δεκέμβριο και την μεγάλη θέληση για επιστροφή, συνεχίζουμε τον αγώνα με την δεύτερη Λειτουργία που θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 7:30-10:30 π.μ.

Στη δεύτερη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει και πάλι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος. Στην τελετή Θα παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό.

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας ούτως ώστε η ψαλμωδίες να φτάσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου φωνάζοντας Επιστροφή... Τώρα!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την διευθέτηση μεταφοράς και δηλώσεις συμμετοχής στο φυλλάδιο που ακολουθεί.

 

 
 
TΡΙΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, 19:30
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΟΪΖΙΔΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ

Τη 10η χρονιά διανύει φέτος το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Οι συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital έχουν καταρτίσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους Δημότες του κατεχόμενου Δήμου, όσο και στους κατοίκους της Λεμεσού.

Θέματα γεωπολιτικής, παιδείας, νοσηλευτικής, το περιουσιακό και η επιστροφή της Αμμοχώστου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στον δέκατο κύκλο διαλέξεων. Στις 27 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κύριος Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, θα παρουσιάσει το θέμα: «Από την απόφαση Λοϊζίδου στη Δημόπουλος. Η περιουσιακή πτυχή του κυπριακού προβλήματος ενώπιον του ΕΔΑΔ». Η διάλεξη θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ.

Ο κ. Κωνσταντινίδης θα προβεί σε μία αναδρομή και επισκόπηση της περιουσιακής πτυχής του κυπριακού προβλήματος ξεκινώντας από την απόφαση σταθμό Λοϊζίδου και καταλήγοντας στην απόφαση Δημόπουλος. Κατά τη διάλεξη θα εξεταστούν τα δικαιώματα που παραβιάζονται, οι δυνατότητες που υπήρξαν για τη διεκδίκησή τους, η σημερινή κατάσταση καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.

Συντονιστής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι ανοικτές για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 22894305, 25335407 και 25002480.

Τέλος Ανακοίνωσης
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος μας διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση «Κόψιμο της Βασιλόπιτας» στις 9 Ιανουαρίου 2014. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διάφοροι αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτές, κληρικοί, εκπρόσωποι των Σωματείων και Οργανώσεων της πόλης της Αμμοχώστου αλλά και πολλοί Αμμοχωστιανοί. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κύριος κύριος Βασίλειος. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλόν Νέον Έτος και σύντομα να γιορτάζουμε τις γιορτινές αυτές μέρες στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο.
  

Ανακοίνωση Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού

Δεν είναι πρόθεσή μου, ούτε είμαι ο αρμόδιος να σχολιάσω εφ’ όλης της ύλης το προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki Moon που κυκλοφόρησε στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επιθυμώ όμως να σχολιάσω συγκεκριμένη αναφορά που γενικά έχει περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη από δικής μας πλευράς.

Σε ένα σημείο του προσχεδίου ο Γ.Γ., πιθανότατα κατόπιν προτροπής του κ. Downer, εκφράζει λύπη για το γεγονός ότι αραιώνουν εκατέρωθεν οι επισκέψεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Είναι λυπηρό γιατί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αντί να αναζητήσει τις ευθύνες στη δική του πλευρά για το γεγονός ότι κατά παράβαση των αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών οι Ελληνοκύπριοι υποχρεώνονται να παρουσιάσουν διαβατήρια και ταυτότητες και να αναγνωρίσουν ένα μόρφωμα το οποίο και ο ίδιος ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών έχει καταδικάσει, προχωρεί σε διαπιστώσεις που βασικά οφείλονται στην ίδια την πολιτική την οποία ακολουθεί η Γενική Γραμματεία.

Δυστυχώς στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο Ηνωμένα Έθνη. Εκείνον των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Οργανισμού και εκείνον της πολιτικής που ακολουθεί ο Γενικός Γραμματέας και ο κ. Downer που δυστυχώς δεν δημιουργούν κλίμα για λύση, ούτε αξιοπιστία όσον αφορά το θέμα καλών υπηρεσιών.

Είναι με λύπη μου που διαπιστώνω τα πιο πάνω , αλλά δεν μπορεί να δοθεί ελπίδα στο λαό μας αν συνεχιστεί μια υποκριτική πολιτική ψεύτικων ισοζυγίων και κρυμμένων ατζέντων.

Καλό θα ήταν στην έκθεση του ο Γενικός Γραμματέας να ασχοληθεί και σε κάποιο βαθμό με το τι κάνει για να προωθήσει τα ψηφίσματα του Οργανισμού τον οποίον υπηρετεί.

Αλέξης Γαλανός

Δήμαρχος Αμμοχώστου

Πρόεδρος Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

2 Ιανουαρίου 2014

 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, από τον Δήμαρχο και Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, οι καθιερωμένες επισκέψεις στα φυλάκια στη Δερύνεια, στον Αστυνομικό Σταθμό και στην Πυροσβεστική της Επαρχίας Αμμοχώστου για τις καθιερωμένες ευχές και δώρα στους στρατιώτες, αστυνομικούς και πυροσβέστες.   Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους να περάσουμε σύντομα τα εμπόδια της οικονομικής κρίσης και σύντομα να βρεθούμε στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο. Τέλος, ο Δήμαρχος και η Αντιπροσωπεία του Δήμου υποδέχθηκαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου της ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας στη Δερύνεια όπου άκουσαν τα παραδοσιακά κάλαντα.
 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου και η Σχολική Εφορεία Αμμοχώστου διοργάνωσαν Τελετή Βράβευσης Αρίστων Τελειόφοιτων Μαθητών για τη σχολική χρονιά 2012-2013 όπου τιμήθηκαν μαθητές με καταγωγή την Αμμόχωστο και με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19,50 /20 και άνω. Φέτος Βραβεύτηκαν και οι μαθητές που διακρίθηκαν στον μαθητικό Διαγωνισμό στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης με τίτλο: «Αμμόχωστος, η δική μας πόλη χωρίς συρματοπλέγματα, χωρίς απαγορεύεται». Η εκδήλωση που διοργανώνεται για δέκατη χρονιά έλαβε χώρα την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα «Κώστας Σοφιανός» στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό στις 8 μ.μ. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα πρώην μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεάνθης Σταυρή και Ιωακείμ Καλλής.

H εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, αφού τιμήθηκαν για την άριστη επίδοσή τους ογδόντα περίπου παιδιά με καταγωγή την Αμμόχωστο, τα οποία προσήλθαν από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου. Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ενώ στους τρεις μαθητές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία δόθηκε επιπλέον συμβολικό χρηματικό ποσό από το ταμείο των χορηγών. Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού απηύθυνε χαιρετισμό ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Δημητρίου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κα. Κατερίνα Μηνά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, αρμόδιας Επιτροπής για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, κ. Αντρέας Καζαμίας. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου στο δικό του χαιρετισμό του συνεχάρη τους άριστους Αμμοχωστιανούς μαθητές καθώς και τους μαθητές που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό και ευχήθηκε σύντομα η τελετή αυτή να πραγματοποιείται στην Αμμόχωστο με παιδιά που θα αποφοιτούν από τα σχολεία της πολυαγαπημένης μας πόλης.
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μέσα στο πλαίσιο προσφοράς προς τους δημότες του ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00π.μ παιδική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου, για τα παιδιά της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου. Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή της παιδικής θεατρικής παράστασης «Πούκυ Μπού» Το ξωτικό του Δάσους» της Ελένης Αρτεμίου Φωτιάδου από την Παιδική Σκηνή του Περιφερειακού Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ», ενώ μετά το πέρας της παράστασης, ο Άγιος Βασίλης έδωσε συμβολικά δώρα σε όλα τα παιδιά. Την παιδική παράσταση παρακολούθησαν δωρεάν τετρακόσιοι πενήντα περίπου θεατές αποτελούμενοι από παιδιά και γονείς, οι οποίοι έδειξαν την ευαρέσκεια τους με την ένθερμη αυτή προσφορά του Δήμου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, ενώ το ακροατήριο καλωσόρισε ο κ. Αντρέας Καζαμίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αμμοχώστου. Ο Δήμος Αμμοχώστου εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές και ευτυχές και επικοδομοιτικό το Νέον Έτος 2014. 

 
 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΜOΧΩΣΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση αντιπροσωπίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Αντιδημάρχου, επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και του Δημοτικού Γραμματέα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς τα μέλη της αντιπροσωπίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τη δική μας πλευρά για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία αναφορικά με την κοινή δήλωση του Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού και του τουρκοκύπριου Δημάρχου κ. Oktay Kayalp για άμεση έναρξη της διαδικασίας επιστροφής της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων-Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της βάσει των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη της μεσαιωνικής πόλης της Αμμοχώστου και του ανοίγματος του λιμανιού σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου κ. Αναστασιάδη και άλλων προηγούμενων προέδρων της Δημοκρατίας.

Ο κ. Γαλανός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει προς επίλυση του κυπριακού και ιδιαίτερα για το θέμα της Αμμοχώστου, καθώς και για την ξεκάθαρη, χωρίς περιστροφές τοποθέτηση του, αναφορικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία είναι απαραίτητα για επίλυση του κυπριακού που είναι το πρώτο μέλημα μας.

Ο κ. Γαλανός εξέφρασε την εκτίμηση του προς τον κ. Οktay Kayalp, τουρκοκύπριο Δήμαρχο Αμμοχώστου, βάσει του Συντάγματος του 1960 και για το γεγονός ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες θάρρους για επανένωση της Κύπρου, ως γνήσιο τέκνο της, των Ελλήνων και Τούρκων. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, πρόσθεσε επίσης, ότι η προσπάθεια υποτίμησης αυτής της πρωτοβουλίας εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα που επιθυμούν διχοτόμηση της Κύπρου, την οποία ο πιο γνήσιος πατριώτης Έλληνας και Τούρκος της Κύπρου, απορρίπτει. Τόνισε, επίσης, ότι θέλουμε επανένωση και όχι διχοτόμηση και όποιοι εργάζονται για διχοτόμηση προδίδουν αυτόν τον τόπο. Τέλος, κάλεσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην συνεχίσουν να υποβαθμίζουν αυτές τις ηρωικές προσπάθειες για να σωθεί ο τόπος μας και να αντιμετωπιστεί η τουρκική αδιαλλαξία.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κοινή Δήλωση του έλληνα Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού και του τούρκου Δημάρχου Αμμοχώστου Oktay Kayalp 1Ο.12.2013

Οι δύο Δήμαρχοι Αμμοχώστου συμμετείχαν σε κοινή συνάντηση, κατά την οποία είχαν μια ειλικρινή και αποδοτική συζήτηση και αποφάσισαν όπως προβούν στην ακόλουθη δήλωση:

Προσβλέποντας σε μια επανενωμένη Αμμόχωστο, υποστηρίζουμε έντονα την άμεση έναρξη της διαδικασίας επιστροφής της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων-Αμμοχώστου, στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΟΗΕ, όπως προβλέπεται και σε σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιτραπεί το άνοιγμα του Λιμανιού της Αμμοχώστου για διεθνή δραστηριοποίηση, υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου να τεθεί κάτω από την προστασία της UNESCO, με σκοπό την καταγραφή της ως ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει ως ένα Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενισχυτικό των προσπαθειών για συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε πως μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης, τόσο για την περιοχή όσο και για ολόκληρο το νησί ευρύτερα, βελτιώνοντας σημαντικά τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνουν και οι δύο κοινότητες.

Ευελπιστούμε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Dervis Eroglou, θα συμφωνήσουν την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό πρόβλημα, χωρίς καθυστέρηση και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν σε όλα τα αναγκαία βήματα για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής και στην επανένωση ολόκληρης της Αμμοχώστου.

Παράλληλα, θέλουμε να εισηγηθούμε την πρακτική εφαρμογή αυτής μας της προσέγγισης, μέσω της συνεργασίας των τοπικών αρχών με εμπειρογνώμονες, με σκοπό τη διεκπεραίωση μελετών για τη μελλοντική ανάπτυξη, το φυσικό και κοινωνικο-οικονομικό σχεδιασμό της ενδοχώρας αλλά και τη δημιουργία της Αμμοχώστου ως μητρόπολη.

Εκφράζουμε την βαθιά μας εκτίμηση στις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες ομάδων της κοινωνίας των πολιτών και του κόσμου της Αμμοχώστου, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Στέλνουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το κοινό μας μέλλον τόσο προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και τη διεθνή κοινότητα, όσο και προς ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό και ειδικότερα προς τον κόσμο της Αμμοχώστου. Βλέπουμε μπροστά, σε μια επανενωμένη Αμμόχωστο που θα αποτελέσει το παράδειγμα αλλά και το σύμβολο της επανενωμένης Κύπρου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Κοινή ανακοίνωση των δυο Δημάρχων Αμμοχώστου κ.κ. Αλέξη Γαλανού και Οktay Kayalp για την Επιστροφή της Περίκλειστης Πόλης της Αμμοχώστου και Επανένωσης της Κύπρου.

Σήμερα, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 16:00 στο Chateau Status στη Λευκωσία

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞΟΡΙΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 θα τελεστεί θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Η τελευταία θεία Λειτουργία που είχε τελεστεί στην εκκλησία ήταν το 1956.

Στη θεία λειτουργία θα παραστούν ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου.

Ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί το κοινό εάν επιθυμεί να παραστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες στο φυλλάδιο που ακολουθεί.
 

 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΛΕΞΗ

25 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου η ώρα 7:30 μ.μ στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, η δεύτερη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου με θέμα «Το κυπριακό φυσικό αέριο και οι τουρκικές ενεργειακές φιλοδοξίες». Ο εισηγητής της διάλεξης Δρ. Κωνσταντίνος Χατζηστάσου, από το Διδακτικό προσωπικό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μηχανικής Πετρελαίων του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσίασε τα έργα υποδομής που θα χρειαστούν για την ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου «Αφροδίτη» και την αξιοποίηση άλλων δυνητικών αποθεμάτων φυσικού αερίου (και πετρελαίου) σε συνάρτηση με το δεύτερο γύρο αδειοδότησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και στη δημιουργία χερσαίου σταθμού υγροποίησης και πώς αυτές μπορούν να αντικαταστήσουν τα εξαντλούμενα αποθέματα υδρογονανθράκων της Βόρειας Θάλασσας. Αναλύθηκαν επίσης, οι προοπτικές συνεργασίας με το Ισραήλ μετά την απόφαση της χώρας να επιτρέψει τις εξαγωγές φυσικού αερίου. Επιπλέον, μέσα από την παρουσίαση των σημερινών και μελλοντικών ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας εξετάστηκε κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί κάποιας μορφής ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Τέλος, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες κατασκευής αγωγών Κύπρου-Τουρκίας υπό τη σκιά των ηγεμονικών βλέψεων της χώρας και των ενεργειακών «ανασφαλειών» της Κύπρου. Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό. Στη διάλεξη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός ο οποίος συγχαίροντας τον Δρ. Χατζηστάσου για την τόσο κατατοπιστική διάλεξη, σημείωσε ότι η εύρεση φυσικού αερίου στην Κύπρο μπορεί να είναι ευλογία αλλά μπορεί να είναι και κατάρα εάν δεν την χειριστούμε σωστά. Συντονίστρια της διάλεξης ήταν η κα. Πάμελα Αναστασίου Παπαΐακώβου, Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αμμοχώστου.

Συνδιοργανωτές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου είναι το Ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου,το ΤΕΠΑΚ και το Capital, έχοντας καταρτίσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους Δημότες του κατεχόμενου Δήμου, όσο και στους κατοίκους της Λεμεσού. Η επόμενη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στις 7:30 μ.μ στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στ ΤΕΠΑΚ με θέμα: Από την απόφαση Λοιζΐδου στη Δημόπουλος: Η περιουσιακή πτυχή του Κυπριακού Προβλήματος ενώπιον του ΕΔΑΔ». Με εισηγητή τον Δρ. Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη. Επίκουρο Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.
 
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 

Έκθεση Φωτογραφιών Αμμοχώστου στο Ισραήλ

Στις 6 Νοεμβρίου 2013 τελέστηκαν στην αίθουσα δεξιώσεων του δημαρχείου του Τελ Αβίβ τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης αφιερωμένης στη Αμμόχωστο με τίτλο «Famagusta, Α Εuropean Ghost Town». Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Αμμοχώστου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τελ Αβίβ.

Tα εγκαίνια τέλεσε ο Δήμαρχος της Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου κος Aλέξης Γαλανός, ο οποίος ηγήθηκε αντιπροσωπείας του Δήμου που αποτελείτο από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου κκ. Μαρία Τσούκα και Κωνσταντίνο Χατζηκακού.

Την εκδήλωση, η οποία συνοδεύτηκε με την προβολή δύο ταινιών (για την Αμμόχωστο και την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου), χαιρέτισαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τελ Αβίβ, κος Δημήτρης Χατζηαργυρού και ο καθηγητής ενετικής ιστορίας, κος Benjamin Arbel, ο οποίος αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από επίσκεψη στην κατεχόμενη πόλη και στην ιστορία της Αμμοχώστου. Κύριος ομιλητής ήταν ο κος Αλέξης Γαλανός.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν 120 περίπου προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων, ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου Τελ Αβίβ, οι Πρέσβεις της ΕΕ, Σλοβενίας, Μάλτας, Εσθονίας και Βοσνίας καθώς επίσης και άλλοι διπλωμάτες και Ισραηλινοί αξιωματούχοι, τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από άλλες υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ισραήλ, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον κο Γαλανό, είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο του Τελ Αβίβ κο Ron Huldai, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ισραήλ Δρ. Avishay Braverman και επαφές με αξιωματούχους στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου επισκέφθηκε επίσης το Μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στα Ιεροσόλυμα όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη κατάθεση στεφάνου από πλευράς Δήμου Αμμοχώστου, καθώς και το «Atlit museum» της Εξόδου, κοντά στη Χάιφα, όπου υπήρχε ειδικό τμήμα για την έξοδο από τον Καράολο της Αμμοχώστου. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Τέλος, ο κος Γαλανός παραχώρησε συνέντευξη σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Haaretz και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, πέρα από την προβολή του θέματος Αμμοχώστου και τις προτάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αναφέρθηκε στους καθημερινά αναπτυσσόμενους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, και ότι αυτοί στηρίζονται όχι μόνο στο κοινό συμφέρον, αλλά και στην ιστορία και την παράδοση από αμνημονεύτων χρόνων όπως επίσης και στην αμοιβαία συμπάθεια και σεβασμό μεταξύ των δύο λαών μας. Ο κ. Γαλανός στην ομιλία που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης Αμμοχώστου, είπε ότι παρόλη την οικονομική περιπέτεια που ζούμε, η Κύπρος δεν ζητά ευεργέτες αλλά καλούς φίλους και συνεργάτες στον πολύ ευαίσθητο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής., ιδιαίτερα μετά από τον εντοπισμό και στις δύο χώρες μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Δήμος Αμμοχώστου

8.11.13

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη δέκατη χρονιά διανύει φέτος το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Οι συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital έχουν καταρτίσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους Δημότες του κατεχόμενου Δήμου, όσο και στους κατοίκους της Λεμεσού.

Θέματα γεωπολιτικής, παιδείας, νοσηλευτικής, το περιουσιακό και η επιστροφή της Αμμοχώστου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στον δέκατο κύκλο διαλέξεων. Στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 ο Δρ. Κωνσταντίνος Χατζηστάσου, Διδακτικό Προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Μηχανικής Πετρελαίων του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα παρουσιάσει το θέμα: «Το κυπριακό φυσικό αέριο και οι τουρκικές ενεργειακές φιλοδοξίες». Η διάλεξη θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ.

Η ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) ήρθε να αναβαθμίσει γεωπολιτικά αλλά και ενεργειακά την «απομονωμένη» Κυπριακή Δημοκρατία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μάλιστα σε μια χρονική περίοδο αποσταθεροποίησης της πολιτικά εύθραυστης Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Ενδεικτική είναι η πρόσφατη παρουσίαση της Κομισιόν του ενεργειακού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια στιγμή η Τουρκία φιλοδοξεί να καταστεί περιφερειακός διαμετακομιστικός σταθμός φυσικού αέριου προς την Ευρώπη ως εναλλακτική όδευση του ρωσικού φυσικού αερίου προς χώρες της Ε.Ε.

Κατά τη 2η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό θα γίνει μία παρουσίαση των έργων υποδομής που θα χρειαστούν για την ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου «Αφροδίτη» και την αξιοποίηση άλλων δυνητικών αποθεμάτων φυσικού αερίου (και πετρελαίου) σε συνάρτηση με το δεύτερο γύρο αδειοδότησης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προοπτικές εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και στη δημιουργία χερσαίου σταθμού υγροποίησης και πώς αυτές μπορούν να αντικαταστήσουν τα εξαντλούμενα αποθέματα υδρογονανθράκων της Βόρειας Θάλασσας. Θα αναλυθούν οι προοπτικές συνεργασίας με το Ισραήλ μετά την απόφαση της χώρας να επιτρέψει τις εξαγωγές φυσικού αερίου. Μέσα από την παρουσίαση των σημερινών και μελλοντικών ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας θα εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί κάποιας μορφής ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Θα συζητηθούν δε οι λεπτομέρειες κατασκευής αγωγών Κύπρου-Τουρκίας υπό τη σκιά των ηγεμονικών βλέψεων της χώρας και των ενεργειακών «ανασφαλειών» της Κύπρου.

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 22894305, 25335407 και 25002480.

 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ, με μεγάλη επιτυχία και για δέκατη συνεχή χρονιά, η έναρξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Συνδιοργανωτές είναι για ακόμη μια φορά ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ και ο Ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Capital. Οι διαλέξεις γενικά περιλαμβάνουν θέματα γεωπολιτικής, παιδείας, νοσηλευτικής, το περιουσιακό και την επιστροφή της Αμμοχώστου. Ο Δέκατος κύκλος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου αρχίζει τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 και ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2014 με μια σειρά επτά διαλέξεων.

Στην πρώτη διάλεξη ο Ανώτερος Λέκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ, κ. Αβραάμ Γεωργίου, ανέπτυξε με εύστοχα καθημερινά παραδείγματα το θέμα της εξοικονόμησης του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά. Επικεντρώθηκε στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτές, ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο στις σημερινές δύσκολες οικονομικές περιστάσεις. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του καταναλωτή μέσα από τη διαφώτιση και επιμόρφωσή του, ώστε να γίνει γνώστης θεμάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα του.

Κατά την έναρξη, εκ μέρους των όλων των συνδιοργανωτών, καλωσόρισμα απηύθυνε η κα. Πάμελα Αναστασίου-Παπαΐακώβου, μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αμμοχώστου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου Δρ Σίμος Ιωάννου στηρίζοντας για άλλη μια φορά το θεσμό και διαβεβαιώνοντας το ακροατήριο ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου συνεχίζουν άοκνα τις προσπάθειες διαφώτισης στο εξωτερικό για την πολυπόθητη επιστροφή στην Αμμόχωστο. Η αίθουσα «Πεύκιος Γεωργιάδης» ήταν κατάμεστη από ακροατές όλων των ηλικιών. Με το πέρας της διάλεξης το κοινό υπέβαλε ερωτήσεις στον ομιλητή.

Η Δεύτερη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου με θέμα «Το κυπριακό Φυσικό Αέριο και οι Τουρκικές ενεργειακές φιλοδοξίες» με εισηγητή τον Δρ Κωνσταντίνο Χατζηστάσου, Διδακτικό Προσωπικό, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μηχανικής Πετρελαίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ώρα Έναρξης: 19:30 στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό.

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό.

Τέλος Ανακοίνωσης
 

 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
 
1Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τη δέκατη χρονιά διανύει φέτος το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Οι συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital έχουν καταρτίσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους Δημότες του κατεχόμενου Δήμου, όσο και στους κατοίκους της Λεμεσού.

Θέματα γεωπολιτικής, παιδείας, νοσηλευτικής, το περιουσιακό και η επιστροφή της Αμμοχώστου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στον δέκατο κύκλο διαλέξεων που ξεκινά τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται το Μάιο του 2014.

Στην πρώτη διάλεξη ο Ανώτερος Λέκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ, κ. Αβραάμ Γεωργίου, θα αναπτύξει το θέμα της εξοικονόμησης του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά.

Η διάλεξη θα εστιάσει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτές, ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο στις σημερινές δύσκολες περιστάσεις που διανύει η Κύπρος με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

Ποιοι τρόποι μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση στα νοικοκυριά; Πώς επηρεάζουν οι τρόποι αυτή την ποιότητα ζωής των νοικοκυριών; Γιατί είναι σημαντική η ενημέρωση των καταναλωτών για θέματα εξοικονόμησης; Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στην πρώτη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ.

Βασικός στόχος της διάλεξης δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση του καταναλωτή μέσα από την διαφώτιση και την επιμόρφωση του ώστε να είναι σε θέση να ακολουθήσει συγκεκριμένη και δοκιμασμένη μέθοδο για επιτυχή κατάληξη σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό.

 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
 
 
 
ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη,

στη Μικρή Σαλαμίνα στις 8 το βράδυ.

Σ’ ένα μουσικό συναπάντημα Αμμοχωστιανών καλλιτεχνών από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα.

Γιατί η Αμμόχωστος έχει παρελθόν, παρόν αλλά και μέλλον .

Σας περιμένουμε .

Διοργανωτής: Δήμος Αμμοχώστου
 
  
 
 
Ανακοίνωση Δήμου Αμμοχώστου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου σε συνεδρία του στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 αποφάσισε τα πιο κάτω σε σχέση με το θέμα της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου, σε συνδυασμό με την προετοιμασία για επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας:

Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει ενωμένο τον αγώνα για επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη, πλήρη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των νόμιμων κατοίκων της και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου προνοείται ξεκάθαρα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, 550 (1984) και 789 (1993), τη Συμφωνία Κορυφής Κυπριανού Ντενκτάς (1979), το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το 2012, αποφάσεις και ενέργειες της Επιτροπής Αναφορών, ψηφίσματα και ενέργειες του Συμβουλίου της Ευρώπης και την τελευταία Έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υπενθυμίζει επίσης τη μεγάλη εκστρατεία συλλογής υπογραφών στις αρχές του 2007, που έφθασε και ξεπέρασε τις 30.000 υπογραφές και την έντονη διαφωτιστική εκστρατεία που ακολούθησε, με την παρουσίαση του βιβλίου υπογραφών στο Κογκρέσο, στο Ευρωκοινοβούλιο και σε πολλά άλλα κοινοβούλια και τις διάφορες εκθέσεις φωτογραφιών της Αμμοχώστου σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Θεωρούμε ότι κατορθώσαμε να βάλουμε ξανά την Αμμόχωστο στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, σαν ένα τεστ καλής θέλησης της Τουρκίας και σαν μια προϋπόθεση προόδου των προσπαθειών που καταβάλλει για ευρωπαϊκή πορεία. Στις προσπάθειές μας αυτές ήταν πάντα δίπλα μας ο υπόλοιπος προσφυγικός κόσμος και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση Αναστασιάδη, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και πριν την έναρξη των συνομιλιών, έθεσε ενώπιον της Τουρκίας αλλά και όλων των σημαντικών εμπλεκομένων παραγόντων στο Κυπριακό, στην Αμερική, την Ευρώπη και αλλού, το θέμα της Αμμοχώστου, ως θέμα, αν όχι προτεραιότητας, σίγουρα ως προϋπόθεση επιτυχούς διεξαγωγής των συνομιλιών. Θεωρούμε ότι αυτή η άμεση και δυνατή πρωτοβουλία στη βάση της αποτελεί συνέχιση των προσπαθειών που ξεκίνησαν επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου και συνεχίστηκαν με το τρίπτυχο των προτάσεων του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Εμείς, εκτός από το γεγονός ότι η Αμμόχωστος είναι ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί στα δικά μας χέρια και ένα κρίσιμο τεστ για τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας, θεωρούμε ότι:

§ Αναδεικνύει και αποδεικνύει την μέχρι σήμερα αδιαλλαξία και κακοπιστία της,

§ Μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων που είναι εκ των πραγμάτων απαραίτητη για επίλυση του Κυπριακού,

§ Μπορεί να αποτελέσει τη νέα βάση πάνω στην οποία μπορεί να κτιστεί το οικονομικό μέλλον και η προοπτική του τόπου και του λαού μας,

§ Με τους κατάλληλους χειρισμούς, μπορεί να συνδεθεί με το άνοιγμα σημαντικών κεφαλαίων της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

§ Μπορεί να φέρει πίσω την ελπίδα εκεί που τόσο τη χρειαζόμαστε.

Βλέπουμε το θέμα της Αμμοχώστου ως ένα θετικό πρώτο βήμα και την απαρχή αποχώρησης τουρκικών στρατευμάτων και απόδοσης εδάφους, αλλά και ως τη διαδικασία που δημιουργεί τις απαραίτητες ψυχολογικές συνθήκες εμπιστοσύνης και ένα μομέντουμ που θα υποβοηθήσει την περαιτέρω πρόοδο των συνομιλιών προς την κατεύθυνση συνολικής λύσης του κυπριακού. Για μας, η λύση του Κυπριακού παραμένει η πιο σημαντική προτεραιότητα και η Αμμόχωστος αποτελεί θετικό καταλύτη προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν οι διεθνείς συγκυρίες το επιτρέψουν, πρέπει να προχωρήσουμε σε λύση που να στηρίζεται στις διακηρυγμένες αρχές και τα σχετικά ψηφίσματα και να μην επιτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα δεινά στον τόπο μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Εξωτερικών και της Κυβέρνησης, αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου για να πεισθεί η Τουρκία να αλλάξει τακτική και να δημιουργηθούν οι συνθήκες προόδου για λύση του κυπριακού.

Καλούμε τους πολίτες της Αμμοχώστου να παραμείνουν δίπλα στο Δήμαρχο και το Δημοτικό τους Συμβούλιο, που εργάστηκε ενωμένα και με στρατηγική όλα αυτά τα χρόνια, για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για επιστροφή στην πόλη μας και απαλλαγή του νησιού μας από την κατοχή.

 
 
 
 
Ανακοίνωση Τύπου

2 Σεπτεμβρίου 2013

Εικαστικό και φωτογραφικό διαγωνισμό

προκηρύσσει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Δύο παγκύπριους διαγωνισμούς, έναν εικαστικό και έναν φωτογραφικό, με θέμα «Τόποι, πρόσωπα, μνήμες από την κατεχόμενη Κύπρο», προκηρύσσει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων. Ο διαγωνισμός προσφέρει την ευκαιρία σε νέους που γεννήθηκαν μετά την εισβολή του 1974 να προβάλουν με δημιουργικό τρόπο τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα τους για την κατεχόμενη Κύπρο και τον προσφυγικό κόσμο.

Στους δύο διαγωνισμούς μπορούν να υποβάλουν έργα Κύπριοι νέοι που διαμένουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, ηλικίας 15 μέχρι 35 χρόνων. Θα απονεμηθούν 1ο, 2ο και 3ο βραβείο, καθώς και τρεις έπαινοι σε κάθε διαγωνισμό (τιμητικές πλακέτες και διπλώματα). Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από καταρτισμένες κριτικές επιτροπές, οι οποίες θα αποτελούνται από επαγγελματίες και καταξιωμένες προσωπικότητες στον τομέα τους.

Τα 20 καλύτερα έργα από κάθε διαγωνισμό θα παρουσιαστούν το Νοέμβριο, σε εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων στην Πύλη Αμμοχώστου.

Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων είναι η Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 3.00 μμ. Δελτία συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες για τους δύο διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δήμων http://www.ucm.org.cy/, στο τηλέφωνο 22445242 ή στο email ep.katex.demon@ucm.org.cy

 
 
 
 
ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
   

 

Ο Αμμοχωστιανός ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης, εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην προκηρυχθείσα έδρα του κλάδου της Λογοτεχνίας, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Ο Δήμος μας τον τίμησε για αυτήν του την τιμητική διάκριση στην Αντικατοχική εκδήλωση το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013.

 
O κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βουλευτής Χανίων απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός Πρόεδρος των Περιφερειών Ελλάδος και Περιφεριάρχης Αττικής.
 
 
Ο Δρ. Σίμος Ιωάννου Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου
 
 
Δήμαρχος Αμμοχώστου
 
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
 
 

 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 2013

Ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί τους Αμμοχωστιανούς αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σάββατο 3 Αυγούστου στη Δερύνεια.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να παραστούν στις αντικατοχικές του εκδηλώσεις της 3ης Αυγούστου, 2013, θα διαθέσει λεωφορεία από Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα για τη μεταφορά τους.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ Εκκίνηση στις 6.30μ.μ. από το χώρο στάθμευσης της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας (λεωφόρος Αθαλάσσας 186, Δασούπολη)

ΛΕΜΕΣΟΣ Εκκίνηση στις 6.00μ.μ. από τα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου,

(Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 138).

ΛΑΡΝΑΚΑ Εκκίνηση στις 7.00μ.μ. από τον χώρο στάθμευσης τoυ σταδίου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ «Αντώνης Παπαδόπουλος» και από τον χώρο του σταδίου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «Αμμόχωστος Επιστροφή» (χώρος μπροστά από το Σωματείο).

Για την καλύτερη οργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή στον κ. Πέτρο Κέκκο στα τηλέφωνα του Δήμου 25384073 & 25339757. (το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013 μεταξύ 7:30π.μ-3:00 μ.μ)

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος κ Αλέξης Γαλανός

και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου

σας προσκαλούν στη μεγάλη ετήσια

Αντικατοχική εκδήλωση,

που θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2013, στις 9μ.μ

στον υπαίθριο χώρο του

Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου

στη Δερύνεια.

Κύριος ομιλητής ο

Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

κ. Νίκος Αναστασιάδης

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για δωδέκατη συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, κατασκήνωση από 1 Ιουλίου – 7 Ιουλίου 2013 σε κατασκηνωτικό χώρο στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Πάφου για παιδιά Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ τάξεων δημοτικού που κατάγονται, είτε από πατέρα είτε από μητέρα, από την κατεχόμενη πόλη και Επαρχία Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης διοργανώθηκε εκδρομή στα Πλατάνια και στον ΄Αγιο Νικόλαο της Στέγης στην Κακοπετριά όπου προσκύνησαν τα παιδιά. Το απόγευμα , με την επιστροφή τους στον Άγιο Νικόλαο , επισκέφθηκαν το ιστορικό γεφύρι του Τζελεφού , μόλις 6 χιλιόμετρα από τον κατασκηνωτικό τους χώρο.

Τα παιδιά μακριά από τα καυσαέρια της πόλης, έπαιζαν ξέγνοιαστα διάφορα ομαδικά παιγνίδια στο χώρο της κατασκήνωσης. Όλα τα παιδιά ήταν κατενθουσιασμένα από τη ζεστή φιλοξενία του Δήμου Αμμοχώστου, καθώς επίσης και από την άψογη συμπεριφορά των δύο συνοδών της κατασκήνωσης – Πέτρου Κέκκου και Έφης Γρηγορίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Άγιο Νικόλαο Πάφου , οι συνοδοί μίλησαν στα παιδιά τόσο για τη θαλασσοφίλητη πόλη του Ευαγόρα – την Αμμόχωστο , όσο και για την γύρω περιοχή , πέριξ του Αγίου Νικολάου. Επίσης επισκέφθηκαν και το οινοποιείο στο διπλανό χωριό . Τα παιδιά τραγούδησαν και ζωγράφισαν για την πολυαγαπημένη τους πόλη , που δυστυχώς για 39 ολόκληρα χρόνια στενάζει κάτω από την μπότα του κατακτητή.

Ο Δήμος Αμμοχώστου ευχαριστεί και δημόσια, μέσω του τύπου, όλες τις εταιρείες που πρόσφεραν δωρεάν τρόφιμα και άλλα χρειώδη για την πιο πάνω κατασκήνωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τα παιδιά στον κατασκηνωτικό χώρο με τους συνοδούς της κατασκήνωσης.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΧΩΡΚΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΟΥ»
Στην κατάμεστη αίθουσα του Τεχνοχώρου της Ε.Θ.Α.Λ. έλαβε χώρα την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 η επιχορηγημένη παράσταση από τον Δήμο Αμμοχώστου μια ξεχωριστή προσφορά προς τους Δημότες του «Το χωρκόν του κούνουπου» με τους Κώστα Βήχα, Χρύσανθο Χρυσάνθου, Ελεάνα Παπαδοπούλου και Ανδρέα Νικολαΐδη σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαϊδη. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, η κα. Αλεξάνδρα Γαλανού καθώς και πλήθος κόσμου. Το κοινό απόλαυσε ιδιαίτερα την κωμωδία αυτή του Χρίστου Ζάνου που χάρισε γέλιο αλλά και διαχρονικά μηνύματα αναφορικά με την ανθρώπινες συμπεριφορές.

Η ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΠΡΟ»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η αναπτυσσόμενη δυναμική στις γεωστρατηγικές εξελίξεις της περιοχής – Το σχέδιο για την Ελεύθερη και Ευρωπαϊκή Κύπρο» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και τον Όμιλο για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας – ΟΠΕΚ. Οι εισηγητές κ. Αλέξης Γαλανός, Δήμαρχος Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, κ. Ανδρέας Χρίστου, Δήμαρχος Λεμεσού, κα. Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπος Ε.Ε. και κ. Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβης επί τιμή ανέλυσαν, στα πλαίσια του ευρύτερου προβληματισμού για το συγκεκριμένο θέμα, τις προοπτικές λύσης του κυπριακού. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από το ακροατήριο και εποικοδομητική συζήτηση, κυρίως αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού και την πιθανότητα ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Τη διάλεξη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ελλάδος, κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, η Βουλευτής Αμμοχώστου, κα. Σκεύη Κουκουμά, δημότες και φίλοι της Αμμοχώστου.
 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΕΣΤΗ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21 Ιουνίου 2013 η διάλεξη του κ. Γιώργου Αρέστη που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αμμοχώστου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με θέμα: «Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αρμοδιότητες, Οργάνωση και Λειτουργίες». Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Αρέστη για τη σημαντική και διαφωτιστική αυτή για το κοινό διάλεξη καθώς και για την προσωπική του συνδρομή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ο ρόλος του αυτός καθίσταται ακόμη σπουδαιότερος, εφόσον ο κ. Αρέστη προέρχεται από μια κατεχόμενη πόλη, την πόλη της Αμμοχώστου, και γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο άξιος πρεσβευτής της πόλης στα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, κ. Αδάμος Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε τη βιογραφική πορεία του κ. Δικαστή. Ο κύριος Αρέστη παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ανέλυσε τη λειτουργία του με παραδείγματα από γνωστές υποθέσεις, οι οποίες έχουν συνδράμει διαχρονικά και από ιδρύσεως του Δικαστηρίου στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Στη διάλεξη παρευρέθηκαν κρατικοί αξιωματούχοι, δικηγόροι, δημότες αλλά και φοιτητές νομικής και μετά το πέρας της ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο.

 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Γαλανός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, προσκαλούν τους δημότες Αμμοχώστου, στη Θεατρική παράσταση της Ε.Θ.Α.Λ «Το χωρκόν του κούνουπου». Η κωμωδία αυτή του Χρίστου Ζάνου, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαϊδη με τους γνωστούς Κύπριους ηθοποιούς Κώστα Βήχα, Χρύσανθο Χρυσάνθου, Ελεάνα Παπαδοπούλου και Ανδρέα Νικολαΐδη, εγγυάται άφθονο και ηχηρότατο γέλιο! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013, στις 8.30μ.μ., στο Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ. Επειδή η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μόνο για 130 άτομα, παρακαλούμε, για αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, όπως κάνετε κράτηση στην Ε.Θ.Α.Λ, στο τηλέφωνο 25 877827. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
Ο Δήμος Αμμοχώστου, τίμησε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013, τους ΄Άριστους Αθλητές και Αθλήτριες της Αμμοχώστου για τις επιδόσεις τους για το 2012, καθώς και Αθλητικά Σωματεία της πόλης, πρωταθλητές και κυπελλούχους 2012 – 2013.

Η «Μικρή Σαλαμίνα» του Φίλιππου Γιαπάνη, στη Φασούλα, ο υπέροχος αυτός χώρος που ευωδίαζε Αμμόχωστο, ήταν ο ιδανικότερος χώρος για να τιμηθούν με ειδική βράβευση για τις μακρές τους επιτυχίες και την μεγάλη τους προσφορά όχι μόνο στον Αθλητισμό της Αμμοχώστου και της Κύπρου μας, αλλά και πέραν των μικρών μας συνόρων, παλιοί αθλητές. Τιμήθηκαν έτσι, οι μη εν ενεργεία αθλητές του ποδοσφαίρου Δημήτρης Ζάγκυλος και Κυριάκος Κουρέας οι οποίοι μεγαλούργησαν στο ποδόσφαιρο με την μεταγραφή τους στην Ελλάδα, οι πετοσφαιριστές Γιάννης Σιαπάνης και Παναγιώτης Θεοχάρους, οι πετοσφαιρίστριες Λίτσα Χαρτόσια και Σταυριάνα Χατζηκωνσταντή οι οποίες έπαιξαν στην Σαλαμίνα και Ανόρθωση αντίστοιχα καθώς επίσης και ο αθλητής του Γ.Σ.Ε. Γιαννάκης Κωνσταντίνου ο πρώτος κύπριος αθλητής που ξεπέρασε τα 60 μέτρα στο ακόντιο. Τιμητική διάκριση δόθηκε και στον Αργυρό Ολυμπιονίκη μας, Παύλο Κοντίδη για την μεγαλύτερη διάκριση της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς επίσης και στον αμμοχωστιανό ορειβάτη που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ Γιώργο Ανδρέου. Ειδική μεταθανάτια τιμή και μνεία δόθηκε στον αείμνηστο ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Σιάηλο ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η ομάδα της Σαλαμίνας στην Πετόσφαιρα Ανδρών διακρίθηκε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος τη χρονιά 2012-2013 και η ομάδα της Ανόρθωσης στην Πετόσφαιρα Γυναικών για την κατάκτηση του double κατά την ίδια χρονιά. Τιμήθηκε επίσης το ιστορικό Σωματείο Γυμναστικός Σύλλογος «Ευαγόρας» για την πολιτιστική και ιστορική του δράση στην αθλητική ζωή της Κύπρου συνεχίζοντας επιτυχώς την προσφορά του και στην προσφυγιά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Αμμοχώστου Ανδρέας Καζαμίας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχαριστώντας τους για τις τιμητικές διακρίσεις που χάρισαν στον τόπο μας. Ο Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου και Δημαρχεύον, λόγω απουσίας του Δημάρχου στο εξωτερικό, δρ. Σίμος Ιώαννου, τόνισε ότι τους δύσκολους αυτούς καιρούς της προσφυγιάς, η Αμμόχωστος έχει ανάγκη οι αυριανοί πολίτες της να διακατέχονται από τα χαρακτηριστικά των αθλητών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Παμπος Στυλιάνου, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Λόρδος, ο κ. Πέτρος Πέτρου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού οι οποίοι στη σύντομη ομιλία τους χαιρέτισαν τον θεσμό, παρακινώντας τους νέους να συνεχίσουν το δύσκολό έργο τους, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα τους παρέχουν όλα τα εχέγγυα προς αυτή την κατεύθυνση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και βουλευτής Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, οι πρώην Δημάρχοι Αμμοχώστου κ.κ. Κίκης Καζαμίας και Γιαννάκης Σκορδής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Ομοσπονδιών, Πρόεδροι Σωματείων και Οργανώσεων κ.α

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο ΟΠΑΠ Κύπρου τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη.

 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕ.ΠΑ.Κ. η έβδομη και καταληκτική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου, στη Λεμεσό με θέμα «Για το μέλλον του μέλλοντος» με εισηγητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη.

Ο εισηγητής, με γνώμονα τα πρόσφατα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της πατρίδας μας ανέλυσε τις προοπτικές πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί το μέλλον της Κύπρου. Ανέλυσε τρεις τομείς, στους οποίους διανοίγονται ευρείες προοπτικές : την πράσινη οικονομία, την κοινωνία της γνώσης μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και τέλος, τη μετατροπή της Κύπρου σε υπερσύγχρονο κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Προσφέροντας απτά παραδείγματα καθώς και στατιστικά και αριθμητικά δεδομένα, τεκμηρίωσε αρκετές εισηγήσεις για υλοποίηση των ανωτέρων σχεδιασμών.

Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και το κοινό υπέβαλε αρκετά ερωτήματα στον εισηγητή αναφορικά με τις προοπτικές εξυγίανσης του συστήματος στην Κύπρο, καθώς ο κλυδωνισμός του εγείρει στους πολίτες την επιθυμία για τολμηρές και ρηξικέλευθες λύσεις. Τη διάλεξη συντόνιζε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, ο οποίος υπογράμμισε ότι πάντοτε πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας και τα καινούργια γεωστρατηγικά δεδομένα, τα οποία θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Λεμεσού, κα. Αθηνά Κυριακίδου, η κα. Αλεξάνδρα Γαλανού και ο κ. Στέλιος Χριστοφίδης, Ανώτατος Λειτουργός Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Με τη διάλεξη αυτή ολοκληρώθηκε ο ένατος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Capital, με χορηγό το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος».

Την Τελετή Λήξης χαιρέτισαν εκ μέρους των συνδιοργανωτών ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΤΕ.ΠΑ.Κ., Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, και απένειμαν τα Πιστοποιητικά Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες που συγκέντρωσαν έναν αριθμό παρουσιών. Εκ μέρους των αποφοίτων χαιρέτισε η κα. Μαρία Παπαγιάννη, η οποία τόνισε τη σημασία του θεσμού αυτού για τους Αμμοχωστιανούς και εξέφρασε την ανυπομονησία για τον δέκατο κύκλο διαλέξεων τον προσεχή Οκτώβρη.

 

 
«ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, στις 20:15, στο ΤΕΠΑΚ, στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του ένατου χρόνου διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Capital.

Κατά την Τελετή Λήξης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα αναπτύξει το θέμα με τίτλο «Για το μέλλον του μέλλοντος». Κατά τη διάλεξή του ο εισηγητής θα αναφερθεί στις δύσκολες μέρες που ζούμε σήμερα και στην ανάγκη σχεδιασμού του αύριο αξιοποιώντας τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας.

Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της ηγεσίας απέναντι στους πολίτες; Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των πολιτών απέναντι στις ηγεσίες; Μπορούμε να εξελιχθούμε σε μια υπεύθυνη κοινωνία, όπου η λογοδοσία θα αποτελεί βασική προϋπόθεση της καθημερινής ζωής; Μπορούμε να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην κρίση; Μπορούμε να χαράξουμε μια άλλη στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη τα σύγχρονα γεωπολιτικά δεδομένα; Αυτά τα ερωτήματα, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης που θα είναι ένα ταξίδι αναζήτησης προς το μέλλον και μία πρόταση για να κτίσουμε μία νέα κοινωνία.

Τη διάλεξη θα συντονίσει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός.

Με τη διάλεξη αυτή ολοκληρώνεται ο ένατος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Capital, με χορηγό το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος».

Την Τελετή Λήξης θα χαιρετίσουν οι συνδιοργανωτές. Θα ακολουθήσει η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες: τηλ. 25335407/ 22894305/ 25002481

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργανώνει για δωδέκατη συνεχή χρονιά κατασκήνωση από τις 1 – 7 Ιουλίου, 2013 σε κατασκηνωτικό χώρο στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Πάφου, για παιδιά ( 15 αγόρια και 15 κορίτσια ) Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, τάξεων Δημοτικού που κατάγονται – είτε από πατέρα είτε από μητέρα , από την κατεχόμενη πόλη και Επαρχία της Αμμοχώστου.

Προτεραιότητα θα έχουν παιδιά που δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες κατασκηνώσεις του Δήμου μας.

Σχετικά έντυπα συμμετοχής των παιδιών μπορούν να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τα Γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου ( Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄ αρ. 138 Λεμεσός ) και συμπληρωμένα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 14 Ιουνίου , 2013.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στον κ. Πέτρο Κέκκο, Υπεύθυνο για την κατασκήνωση στα τηλ. 25339735 / 99469975 καθημερινά από τις 730 π.μ. έως 3.00 μ.μ.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αμμοχώστου μέσα στο πλαίσιο της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς προς τους δημότες του, ανακοινώνει ότι συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχοντας αρωγή σε τρόφιμα σε δυσπραγούσες οικογένειες Αμμοχωστιανών. Οι αιτητές πρέπει να έχουν καταγωγή από την Αμμόχωστο και να εμπίπτουν στα κριτήρια που αναφέρονται στο έντυπο, το οποίο θα παραλάβουν από τα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Οι αιτήσεις θα εξετασθούν από την ειδική επιτροπή του Δήμου Αμμοχώστου και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά. Η τελευταία μέρα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 10 Μαίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως απευθύνονται στα γραφεία του Δήμου στην διεύθυνση: 138, Λεωφ. Μακαρίου ΙΙΙ, 3507 στη Λεμεσό και στα τηλέφωνα: 25384073 ή 25339757 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«Αμμόχωστος, Πόλη Μαγική»

O Δήμος Αμμοχώστου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, βραδιά-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «Πόλη Μαγική» στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κώστας Σοφιανός», στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου. Το κοινό ταξίδεψε με τις αέρινες μελωδίες της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι στην «Πόλη Μαγική», την «Αμμόχωστο Βασιλεύουσα».Με τη μελωδική φωνή της Καίτης Οικονομίδου, τον Μάριο Παύλο στο βιολί, την Αννίνη Τσιούτη στο πιάνο αλλά και τον Νεόφυτο Νεοφύτου και την Όλγα Πιερίδου, στην αφήγηση και απαγγελία αποσπασμάτων από γραφόμενα του ίδιου του μουσουργού, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρώτη κυρία, κα. Άντρη Αναστασιάδη, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης, Εκπρόσωποι κομμάτων, Βουλευτές, Δήμαρχοι, και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι Αμμοχωστιανοί και φίλοι της Αμμοχώστου. Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Νίκος Κάρουλλας καλωσόρισε και ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, ενώ ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης για την ξεχωριστή αυτή βραδιά που πρόσφεραν αφιλοκερδώς στο κοινό ως πνευματική ανάσα.

 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕ.ΠΑ.Κ. η έκτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου, στη Λεμεσό με θέμα «Οικονομική κρίση, Τράπεζες και Ανάπτυξη» με εισηγητή τον Δρα Παναγιώτη Ανδρέου, Λέκτορα του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο εισηγητής, αφού παρουσίασε μέρους του θεωρητικού πλαισίου της χρηματοοικονομικής θεωρίας, υπογράμμισε τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει αυτές να διαφυλάττονται. Στη συνέχεια, εξέθεσε ορισμένα βασικά συμπεράσματα από την πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οίκου Alvarez & Marshal (2013) με στατιστικά δεδομένα από την παρούσα «κρίσιμη» κατάσταση στην Κύπρο. Τέλος, πρότεινε τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απέναντι στο τραπεζικό σύστημα και που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τομέα των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Μετά το πέρας της διάλεξης το κοινό υπέβαλε αρκετά ερωτήματα στον εισηγητή, καθώς η κρισιμότητα των ημερών και ο έντονος κλυδωνισμός ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος προβληματίζουν έντονα τους πολίτες. Επιπλέον, τέθηκαν και ορισμένες τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες, που προερχόμενοι από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους είχαν μια διαφορετική θέαση να προσθέσουν στην εποικοδομητική συζήτηση. Τη διάλεξη συντόνιζε ο Δρ Χριστόδουλος Λουκά, επίσης, Λέκτορας του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η επόμενη και τελευταία διάλεξη του ένατου κύκλου διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 στις 20:15 στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους» στο ΤΕ.ΠΑ.Κ με θέμα «Για το μέλλον του μέλλοντος» με εισηγητή τον Δρα Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, Καθηγητή Φυσικής και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη θα συνοδευτεί και από την Τελετή Λήξης του ένατου κύκλου διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό και την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης.

 
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Διάλεξη με θέμα «Οικονομική κρίση, Τράπεζες και Ανάπτυξη» θα δώσει ο Δρ Παναγιώτης Ανδρέου, Λέκτορας στα Χρηματοοικονομικά στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013, στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους» στο ΤΕΠΑΚ, στις 20:15, στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Την εκδήλωση, η οποία κατέστη ήδη θεσμός, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Capital.

Θα τεθούν επί τάπητος θέματα που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα των Κυπριακών τραπεζών και τους λόγους για τους οποίους το τραπεζικό σύστημα κλυδωνίστηκε στην περίοδο της κρίσης. Θα σχολιαστούν επίσης τρόποι αποκατάστασης της εμπιστοσύνης απέναντι στο τραπεζικό σύστημα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τομέα των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγός: Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού

Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»

Πληροφορίες: 22894305/ 25335407/ 25002481

TΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αμμοχώστου μέσα στο πλαίσιο της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς προς τους δημότες του, ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχοντας αρωγή σε τρόφιμα σε δυσπραγούσες οικογένειες Αμμοχωστιανών. Οι αιτητές πρέπει να έχουν καταγωγή από την Αμμόχωστο και να εμπίπτουν στα κριτήρια που αναφέρονται στο έντυπο, το οποίο θα παραλάβουν από τα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Οι αιτήσεις θα εξετασθούν από την ειδική επιτροπή του Δήμου Αμμοχώστου και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά. Η τελευταία μέρα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως απευθύνονται στα γραφεία του Δήμου στην διεύθυνση: 138, Λεωφ. Μακαρίου ΙΙΙ, 3507 στη Λεμεσό και στα τηλέφωνα: 25384073 ή 25339757

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αμμοχώστου σας προσκαλεί

σε μια λυρική βραδιά-αφιέρωμα

στον Μάνο Χατζιδάκι

«Πόλη Μαγική»

Μας ταξιδεύουν :

Μαρία Λουκαΐδου-Schröder στο πιάνο

Μάριος Παύλου στο βιολί

Καίτη Οικονομίδου στο τραγούδι

Αφήγηση – απαγγελία :

Νεόφυτος Νεοφύτου

Όλγα Πιερίδου

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, στις 8:00 μ.μ.

Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κώστας Σοφιανός»

Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
............................................................................................
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Εκδήλωση : «Αμμόχωστος, Πόλη Μαγική»
 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013, στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία η βραδιά – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου με τίτλο «Πόλη Μαγική». Με στίχους του ίδιου του συνθέτη αλλά και άλλων καταξιωμένων Ελλήνων στιχουργών, το κοινό ταξίδεψε με τις αέρινες μελωδίες της μουσικής του Χατζιδάκι στην «Αμμόχωστο Βασιλεύουσα». Η αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου, για την ευγενή παραχώρηση της οποίας ο Δήμος Αμμοχώστου ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λευκωσίας, ήταν κατάμεστη από Αμμοχωστιανούς και φίλους της Αμμοχώστου. Με τη μελωδική φωνή της Καίτης Οικονομίδου, τον Μάριο Παύλο στο βιολί, τη Μαρία Λουκαΐδου – Schröder στο πιάνο αλλά και τον Νεόφυτο Νεοφύτου και την Όλγα Πιερίδου, στην αφήγηση και απαγγελία αποσπασμάτων από γραφόμενα του Χατζιδάκι, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα. Στους συντελεστές της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, κ. Αλέξη Γαλανό.
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕ.ΠΑ.Κ. η πέμπτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου, στη Λεμεσό με θέμα «Οι προκλήσεις της σύγχρονης μοριακής γενετικής : Κληρονομικότητα, Προδιάθεση, Γενετική διάγνωση και ταυτοποίηση» με εισηγητή τον Δρα Κωνσταντίνο Βοσκαρίδη, Γενετιστή, Υπεύθυνο Βιοτράπεζας και Μεταδιδακτορικό Ερευνητή στο Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο εισηγητής παρουσίασε με απλούς όρους στο κοινό τη δομή και σύνθεση του DNA και εξήγησε τον ρόλο της κληρονομικότητας, τόσο σε χαρακτηριστικά εμφάνισης και συμπεριφοράς όσο και στη μετάδοση κληρονομικών ασθενειών. Παράλληλα, συζήτησε την προέλευση του ανθρώπινου είδους και ως εκ τούτου, τη γεωγραφική κατανομή χαρακτηριστικών και ασθενειών. Επιπλέον, παρουσίασε τις δυνατότητες της Γενετικής στην εποχή μας και τα ηθικά ερωτήματα που προκύπτουν από τα καινούργια αυτά δεδομένα. Τέλος, εξήγησε πώς παράγονται τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και πώς γίνεται η ταυτοποίηση αγνώστου ταυτότητας σορών, όπως συμβαίνει στο νησί μας με τις σορούς των αγνοουμένων. Μετά το πέρας της διάλεξης το κοινό υπέβαλε αρκετά ερωτήματα στον εισηγητή καθώς η πιθανότητα της δημιουργίας παιδιών κατά παραγγελία, η ηθική του επιστήμονα και οι πηγές χρηματοδότησης της έρευνας στον τόπο μας είναι ερωτήματα επίκαιρα. Τη διάλεξη συντόνιζε ο Καθηγητής Γενετικής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Κωνσταντίνος Δέλτας.

Η επόμενη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους» στο ΤΕ.ΠΑ.Κ με θέμα «Οικονομική κρίση, Τράπεζες και Ανάπτυξη» με εισηγητή τον Δρα Παναγιώτη Ανδρέου, Λέκτορα στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη θα αρχίσει στις 20:15.

 

 
Ο Δήμος Αμμοχώστου

σας προσκαλεί σε μια λυρική βράδια-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

«Πόλη Μαγική»

Μας ταξιδεύουν:

Μαρία Λουκαϊδου Schroeder στο πιάνο

Μάριος Παύλου στο Βιολί

Κάιτη Οικονομίδου στο τραγούδι

Αφήγηση-απαγγελία:

Νεόφυτος Νεοφύτου

Όλγα Πιερίδου

8 Μαρτίου 2013, στις 8:00 μ.μ

Παρακαλώ απαντήστε

το αργότερο μέχρι τις 6 Μαρτίου 2013

στα τηλέφωνα:

25 384073, 25335407

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
 
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ: ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης, PhD

Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στις μέρες μας η Γενετική αποκτά όλο και περισσότερη απήχηση στην κοινωνία. Θέματα όπως οι γενετικές αναλύσεις, η κληρονομικότητα, η εξατομικευμένη θεραπεία, η ανάλυση DNA από σκηνές εγκλήματος ή από αγνώστου ταυτότητας σωρούς, η προέλευση του ανθρώπινου είδους, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, βρίσκονται συχνά στο προσκήνιο και αποτελούν αντικείμενα συζήτησης. Πολλά επίσης λέγονται για τον τρόπο που θα επηρεαστεί στο μέλλον η καθημερινή μας ζωή, από τις ακόμη μεγαλύτερες ανακαλύψεις που αναμένονται στον κλάδο της μοριακής γενετικής.

Θα μπορούμε άραγε όντως να αναλύουμε πανεύκολα και φτηνά το γονιδίωμα του κάθε ανθρώπου και να προβλέπουμε μέσω αυτού την οποιαδήποτε μελλοντική ασθένεια θα μας συμβεί; Θα μπορούμε να προβλέπουμε τον συμπεριφορικό τύπο, τις βίαιες τάσεις, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τον δείκτη νοημοσύνης και την προγονική προέλευση του κάθε ανθρώπου από τη στιγμή της γέννησής του; Μήπως κάποια από αυτά είναι ήδη μέρος της ζωής μας, ή σύντομα θα γίνουν, χωρίς να το γνωρίζουμε και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι; Υπάρχουν γενετικές ιδιομορφίες στον δικό μας πληθυσμό που θα έπρεπε όλοι να έχουμε υπόψη μας; Αυτά, και άλλα πολλά, θα αναλυθούν σε κατανοητή γλώσσα από τον μοριακό γενετιστή Δρ Κωνσταντίνο Βοσκαρίδη, στη διάλεξή του, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στη Λεμεσό, τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:15.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό πραγματοποιείται ημέρα Δευτέρα στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους» στο ΤΕΠΑΚ. Την εκδήλωση, η οποία κατέστη ήδη θεσμός, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Capital.

Χορηγός: Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού

Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»

Πληροφορίες: 22894305/ 25335407/ 25002481

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕ.ΠΑ.Κ. η τέταρτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου, στη Λεμεσό με θέμα «Το 1974 ως πολιτιστικό τραύμα». Εισηγητής ήταν ο Δρ Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος παρουσίασε την έρευνα που ετοίμασαν από κοινού με τη Δρ Μιράντα Χρίστου. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Φιλήμων Μπαντιμαρούδης.

Ο εισηγητής παρουσίασε, αρχικά, την έννοια του πολιτισμικού τραύματος στη διεθνή βιβλιογραφία και τη στοιχειοθέτησε με παραδείγματα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, εστιάστηκε στο 1974 και ερμήνευσε πώς η τουρκική εισβολή και κατοχή στιγμάτισε το σύνολο των Ελληνοκυπρίων και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά ως «τραύμα» με συγκεκριμένες πρακτικές. Ακόμη και σήμερα, τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν την κυπριακή καθημερινότητα, και αναπαράγονται μέσω της κυβερνητικής πολιτικής, του εκπαιδευτικού συστήματος και των δράσεων της κοινωνίας των πολιτών. Με το τέλος της διάλεξης ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με το κοινό, όπου αντιπαρατέθηκαν διαφορετικές απόψεις.

Η επόμενη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους» στο ΤΕ.ΠΑ.Κ με θέμα «Οι προκλήσεις της σύγχρονης μοριακής γενετικής : Κληρονομικότητα, Προδιάθεση, Γενετική διάγνωση και ταυτοποίηση» με εισηγητή τον Δρ Κωνσταντίνο Βοσκαρίδη, Γενετιστή, Υπεύθυνο Βιοτράπεζας και Μεταδιδακτορικό Ερευνητή στο Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη θα αρχίσει στις 20:15.

 
 
25 Ιανουαρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΛΗ.

Ο Δήμος Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι η Χορωδία Δήμου Αμμοχώστου δέχεται νέα μέλη για εμπλουτισμό και ανανέωση του έργου που επιτελεί. Κύριος σκοπός της Χορωδίας του Δήμου Αμμοχώστου είναι η προσπάθεια διαφώτισης στο εξωτερικό και η διατήρηση άσβεστης της μνήμης μέχρι την πολυπόθητη επιστροφή στην Αμμόχωστο.

Η Χορωδία ιδρύθηκε το 1997 και αριθμεί σήμερα 45 μέλη. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με καταξιωμένους Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχει σε παγκόσμια Φεστιβάλ Χορωδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2003 τελεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Βήχα.

Τακτικές πρόβες της Χορωδίας λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα στις 19:00 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Μοντέρνοι Καιροί», Ειρήνης 110 και Κώστα Χαράκη, στη Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο : 25 335407, με φαξ : 25 335410 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : famagusta.culture@cytanet.com.cy.

Τέλος ανακοίνωσης

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου προκηρύσσει Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης με θέμα: « Αμμόχωστος, η δική μας πόλη, χωρίς συρματοπλέγματα χωρίς ‘απαγορεύεται’.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα εξής:

1. Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τη Δημοτική Εκπαίδευση

2. Διαγωνισμό Ποίησης για τη Μέση Εκπαίδευση (Γυμνασιακός Κύκλος)

3. Διαγωνισμός Γραπτής Μελέτης - Έρευνας ή σύντομου βίντεο / φίλμ για τη Μέση Εκπαίδευση (Λυκειακός Κύκλος)

Η καταγωγή από την Αμμόχωστο δεν αποτελεί κριτήριο.

Καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού ορίζεται η 29η Μαρτίου 2013

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στη κάθε βαθμίδα και έντυπα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: http://www.famagusta.org.cy/ στην σελίδα Διαγωνισμοί. Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο τηλέφωνο: 25335407.

 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

9ος ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Πρόσκληση Προσκαλείστε στη διάλεξη με θέμα:

«Το 1974 ως πολιτιστικό τραύμα»

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013, 8:15 μ.μ.

Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους», ΤΕΠΑΚ

Εισηγητές:

Αναπληρωτής Καθηγητής Βίκτωρ Ρουδομέτωφ

Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Πανεπιστήμιο Κύπρου

και

Επίκουρη Καθηγήτρια Μιράντα Χρίστου

Τμήμα Επιστημών της Αγωγής

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ώρα προσέλευσης: μέχρι 8:00 μ.μ. Πληροφορίες: Γραφείο Εκδηλώσεων, Τομέας Προώθησης και Προβολής - Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τηλ.: 22894305 Φαξ: 22894473, Ηλ.Ταχ.: eleana@ucy.ac.cy

Δήμος Αμμοχώστου, τηλ.: 25335407

ΤΕΠΑΚ, τηλ. 25002481

ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Ο Δήμος μας διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση «Κόψιμο της Βασιλόπιτας» στις 8 Ιανουαρίου 2013. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διάφοροι αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτές, κληρικοί, εκπρόσωποι των Σωματείων και Οργανώσεων της πόλης της Αμμοχώστου αλλά και πολλοί Αμμοχωστιανοί. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κύριος κύριος Αθανάσιος. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλόν Νέον Έτος και σύντομα να γιορτάζουμε τις γιορτινές αυτές μέρες στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

 
 
 
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑ 
 
Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Σίμο Ιωάννου ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Γαλανό που απουσίαζε στο εξωτερικό, πραγματοποίησε στις 28 Δεκεμβρίου 2012, τις καθιερωμένες επισκέψεις με την ευκαιρία των Εορτών στο ακριτικό φυλάκιο Δερύνειας , στον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και στην Μητρόπολη Κωνσταντίας. ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου παρέθεσε γεύμα προς τιμή όλων των μελών της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος πρόσφερε σε όλους συμβολικά δώρα.
 
Η αντιπροσωπεία του Δήμου απαρτιζόταν από τους εξής:
 
Σίμος Ιωάννου, Αντιδήμαρχος
Κωστάκης Χατζηκακού, Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ
Σώζος Πούγιουρος, Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ
Ηλίας Βορκάς, Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ
Παντελάκης Ανδρονίκου, Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ
Χριστάκης Κουμπάρου, Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ
Μαρία Τσούκκα, Δημοτική Σύμβουλος ΑΚΕΛ
Άντρη Γαβριήλ, Δημοτική Σύμβουλος ΑΚΕΛ 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2011-2012

Ο Δήμος Αμμοχώστου και η Σχολική Εφορεία Αμμοχώστου διοργάνωσαν Τελετή Βράβευσης Αρίστων Τελειόφοιτων Μαθητών για τη σχολική χρονιά 2011-2012, όπου τιμήθηκαν μαθητές με καταγωγή την Αμμόχωστο και με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19,50 /20 και άνω. Η εκδήλωση που διοργανώνεται για ένατη χρονιά έλαβε χώρα την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα «Κώστας Σοφιανός» στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Σχολική Eφορεία Αμμοχώστου και τα πρώην μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεάνθης Σταυρή και Ιωακείμ Καλλής. H εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, αφού τιμήθηκαν για την άριστη επίδοσή τους εκατόν περίπου παιδιά με καταγωγή την Αμμόχωστο, τα οποία προσήλθαν από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου. Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ενώ στους πέντε μαθητές που συγκέντρωσαν γενικό βαθμό 20/20 δόθηκε επιπλέον συμβολικό χρηματικό ποσό από το ταμείο των χορηγών. Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού απηύθυνε χαιρετισμό ο Επιθεωρητής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δρ. Κωνσταντίνος Γεωργίου.. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κα. Κατερίνα Μηνά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, αρμόδιας Επιτροπής για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, κ. Αντρέας Καζαμίας. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου στο δικό του χαιρετισμό του συνεχάρη τους άριστους Αμμοχωστιανούς μαθητές και ευχήθηκε σύντομα η τελετή αυτή να πραγματοποιείται στην Αμμόχωστο με παιδιά που θα αποφοιτούν από τα σχολεία της πολυαγαπημένης μας πόλης.

 

 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 η τρίτη διάλεξη του ένατου κύκλου διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό με θέμα 10 χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και διακοινοτικές σχέσεις: Μία κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση. Το θέμα παρουσίασε ο κ. Χάρης Ψάλτης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει ο εισηγητής, όπως προκύπτουν μέσα από μια σειρά ερευνών 10 χρόνων, περιστρέφονταν κυρίως γύρω από το επίκαιρο πάντοτε θέμα κατά πόσον το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είχε θετική επίπτωση στην ποιότητα των διακοινοτικών σχέσεων. Οι έρευνες αυτές είχαν ως βασικό αντικείμενο μελέτης τον ρόλο της διομαδικής επαφής Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων στην καλλιέργεια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης,την επιθυμία για συμβίωση και τη μείωση της προκατάληψης για την άλλη κοινότητα.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Γιάννης Παπαδάκης. Τη διάλεξη παρακολούθησαν αρκετοί ακροατές και στο τέλος υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις στους εισηγητές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Η επόμενη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους» στο ΤΕΠΑΚ με θέμα « Το 1974 ως πολιτιστικό τραύμα» με εισηγητές τον Αναπληρωτή Καθηγητή Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Επίκουρο Καθηγήτρια Μιράντα Χρίστου του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η διάλεξη θα αρχίσει στις 20:15.

 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μέσα στο πλαίσιο προσφοράς προς τους δημότες του ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00π.μ παιδική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στη Λάρνακα, για τα παιδιά της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου. Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή της παιδικής θεατρικής παράστασης «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ από το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», ενώ μετά το πέρας της παράστασης, ο Άγιος Βασίλης έδωσε συμβολικά δώρα σε όλα τα παιδιά. Την παιδική παράσταση παρακολούθησαν δωρεάν τετρακόσιοι περίπου θεατές αποτελούμενοι από παιδιά και γονείς, οι οποίοι έδειξαν την ευαρέσκεια τους με την ένθερμη αυτή προσφορά του Δήμου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, ενώ το ακροατήριο καλωσόρισε ο κ. Αντρέας Καζαμίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αμμοχώστου, αρμόδιας επιτροπής που διοργανώνει την όλη εκδήλωση.
 

 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 η δεύτερη διάλεξη του 9ου Κύκλου Διαλέξεων Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου με θέμα: « Αμμόχωστος: Επιστροφή και Ανοικοδόμηση». Εισηγητής της διάλεξης ήταν ο κ. Θέμος Δημητρίου Μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και μέλος του Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης. Ο κ. Δημητρίου μίλησε για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου στην περίπτωση που δοθεί πίσω η περίκλειστη πόλη, καθώς αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα εδάφη που θα επιστραφούν σε περίπτωση λύσης του κυπριακού. Τόνισε ότι η μακρόχρονη εγκατάλειψη της πόλης δημιουργεί πρωτόγνωρες καταστάσεις που χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης και διαχείρισης από την πολιτεία, τις δημοτικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως από τους ίδιους τους Αμμοχωστιανούς. Αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται και τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, περιβαλλοντικών, κατασκευαστικών, κοινωνικών, νομικών και άλλων θεμάτων. Ο κύριος Δημητρίου θίγοντας όλα αυτά τα θέματα παρουσίασε τις προσπάθειες που γίνονται, για να προγραμματιστεί η επανακατοίκηση της πόλης σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Συντονιστής της διάλεξης ήταν ο Δρ Κρίστης Χρυσοστόμου, Κοσμήτορας Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ. Τη διάλεξη χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός. Με το πέρας της διάλεξης το κοινό υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις στον εισηγητή.

Ακολουθεί η τρίτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, με θέμα « 10 χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και διακοινοτικές σχέσεις: Μια κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση» με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή Δρ Χάρη Ψάλτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

9ος ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Πρόσκληση

Προσκαλείστε στη διάλεξη με θέμα:

«Αμμόχωστος: Επιστροφή και Ανοικοδόμηση»

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 8:15 μ.μ.

Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους», ΤΕΠΑΚ

Εισηγητής:

Θέμος Δημητρίου

Μέλος Συμβουλίου ΤΕΠΑΚ

Μέλος Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης

Συντονιστής:

Δρ. Κρίστης Χρυσοστόμου

Κοσμήτορας Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας

Ώρα προσέλευσης: μέχρι 8:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 
 
ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια διάλεξη του ένατου κύκλου διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Κύπρου του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Ο καθηγητής Μάριος Μαυρονικόλας, Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέπτυξε το θέμα «Παλιά Βιβλία και Περιοδικά: Η ματιά ενός συλλέκτη». Στόχος της διάλεξης ήταν η ανάδειξη της σημασίας των παλαιών βιβλίων και περιοδικών ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κοινωνίας μιας χώρας και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας. Εκ μέρους του Δήμου Αμμοχώστου απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος κ. Σίμος Ιωάννου. Στη διάλεξη παρευρέθηκαν τόσο τακτικά μέλη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου όσο και καινούργια.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό θα πραγματοποιείται ημέρα Δευτέρα στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους στο ΤΕΠΑΚ.

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων , θα απονεμηθούν κατά τη τελετή λήξης πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που θα συμμετάσχει στο θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

 
Στιγμιότυπο από το ακροατήριο
 
 
Από αριστερά: Ο συντονιστής της διάλεξης κ. Πέτρος Παπαπολυβίου καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστημίο Κύπρου και ο εισηγητής κ. Μαρίος Μαυρονικόλας, Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ
 
Μέλη της Επιτροπής Πολιτιστικών εκδηλώσεων και μέλη της επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου μας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου καθιερωμένη επίσκεψη στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα του σχολείου τόσο με τον νέο Διευθυντή κύριο Πέτρο Μιχαήλ όσο και με τους ολιγάριθμους μαθητές του Σχολείου. Οι Πρόεδροι των επιτροπών αφού έδωσαν συμβολικά δώρα στον κύριο Μιχαήλ τόνισαν ότι παραμένουν στο πλευρό των μαθητών οι οποίοι συμβολίζουν φάρο ελπίδας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.
 
 
 

 

Βραδιές Αμμοχώστου

Ο Δήμος Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον κ. Φίλιππο Γιαπάνη παρουσίασαν με ξεχωριστή επιτυχία την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων από Βραδιές Αμμοχώστου, με τίτλο «Οι ποιητές συναντούν την πόλη», την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 στο πάρκο "Μικρή Σαλαμίνα" στη Φασούλα, στη Λεμεσό.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση με την πόλη μας, συμμετείχαν οι καταξιωμένοι αμμοχωστιανοί ποιητές: κ. Κυριάκος Χαραλαμπίδης , κα. Κλαίρη Αγγελίδου, η Δρ Νίκη Κατσαούνη και ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς ποιητών ο κ. Πολύδωρος Παπαϊακώβου. Οι ποιητές απάγγειλαν ποιήματα από προσωπικές τους συλλογές. Ο αμμοχωστιανός τραγουδιστής Σώτος Κωνσταντίνου Γονιός πλαισίωνε διαδοχικά το πρόγραμμα με τη μοναδική του φωνή. Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα της κας. Αλεξάνδρας Γαλανού η οποία απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο κ. Φίλιππος Γιαπάνης καθώς και ο Πρόεδρος της επιτροπής Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμμοχώστου κ. Νίκος Κάρουλας, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους συντελεστές και τον κόσμο για την παρουσία τους. Τέλος, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός απένειμε σε όλους τους συντελεστές τιμητική πλακέτα που απεικόνιζε τον λεμονανθό της Αμμοχώστου-σύμβολο νόστου της επιστροφής. 
 
 
Οι συντελεστές της Βραδιάς
 
 
 
Στιγμιότυπο από το κατάμεστο θεατράκι της "Μικρής Σαλαμίνας"
 
 
Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης απαγγέλλει...
 
 
Η Κλάιρη Αγγελίδου απαγγέλλει...
 
 
ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
 
"Οι ποιητές συναντούν την πόλη"
 
Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη
"ΜΙΚΡΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ" Φασούλα
 
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:30
 
Συμμετέχουν οι ποιητές:
 
Κυριάκος Χαραλαμπίδης
Κλαίρη Αγγελίδου
Νίκη Κατσαούνη
Πολύδωρος Παπαϊακώβου
 
Τραγουδά για την πόλη μας ο Σώτος Κωνσταντίνου Γονιός
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της κας Αλεξάνδρας Γαλανού 
 
 

 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος κ Αλέξης Γαλανός

και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου

σας προσκαλούν στη μεγάλη ετήσια

Αντικατοχική εκδήλωση,

που θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο, 4 Αυγούστου, 2012, στις 9μ.μ

στον υπαίθριο χώρο του

Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου

στη Δερύνεια.

Κύριος ομιλητής ο

Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί πορεία πεζών

από την πλατεία Δερύνειας

(εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου) προς το οδόφραγμα

της Δερύνειας στις 8:30 μ.μ,

και καλείστε όπως επίσης συμμετάσχετε.
 
 

12 Ιουλίου, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για ενδέκατη συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, κατασκήνωση από 2 Ιουλίου – 9 Ιουλίου 2012 σε κατασκηνωτικό χώρο στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Πάφου για παιδιά Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ τάξεων δημοτικού που κατάγονται, είτε από πατέρα είτε από μητέρα, από την κατεχόμενη πόλη και Επαρχία Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης διοργανώθηκαν εκδρομές στην Πέτρα του Ρωμιού, στην Παλαίπαφο ( Κούκλια – Ναός της Αφροδίτης ), στην Πέγεια ( Βρύση των Πεγειώτισσων ) , στο Πάρκο των πουλιών , στον ΄Αγιο Νικόλαο της Στέγης στην Κακοπετριά, στα Πλατάνια καθώς και στην Ιερά Μονή Κύκκου όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μονής. Ακολούθως επισκέφθηκαν το Θρονί της Παναγίας και τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Τα παιδιά μακριά από τα καυσαέρια της πόλης, έπαιζαν ξέγνοιαστα διάφορα ομαδικά παιγνίδια στο χώρο της κατασκήνωσης. ΄Ολα τα παιδιά ήταν κατενθουσιασμένα από τη ζεστή φιλοξενία του Δήμου Αμμοχώστου, καθώς επίσης και από την άψογη συμπεριφορά των τριών συνοδών της κατασκήνωσης – Πέτρου Κέκκου, Όλγας Κέκκου και Έφης Γρηγορίου.

Ο Δήμος Αμμοχώστου ευχαριστεί και δημόσια, μέσω του τύπου, όλες τις εταιρείες που πρόσφεραν δωρεάν τρόφιμα και άλλα χρειώδη για την πιο πάνω κατασκήνωση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τα παιδιά κατά την επίσκεψή τους στη Βρύση των Πεγειώτισσων στην Πέγεια με τους συνοδούς της κατασκήνωσης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργανώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά κατασκήνωση από τις 2 – 9 Ιουλίου, 2012 σε κατασκηνωτικό χώρο στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Πάφου, για παιδιά ( 20 αγόρια και 20 κορίτσια ) Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, τάξεων Δημοτικού που κατάγονται – είτε από πατέρα είτε από μητέρα , από την κατεχόμενη πόλη και Επαρχία της Αμμοχώστου.

Προτεραιότητα θα έχουν παιδιά που δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες κατασκηνώσεις του Δήμου μας.

Σχετικά έντυπα συμμετοχής των παιδιών μπορούν να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τα Γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου ( Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄ αρ. 138 Λεμεσός ) και συμπληρωμένα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 8 Ιουνίου , 2012.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στον κ. Πέτρο Κέκκο, Υπεύθυνο για την κατασκήνωση στα τηλ. 25339735 / 99469975 καθημερινά από τις 730 π.μ. έως 245 μ.μ.

 
 
 
 
 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή του Πορτοκαλιού στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Με τα δελφίνια να σε υποδέχονται στην είσοδο,

τα περίπτερα να σε καλωσορίζουν στο χώρο που 38 ολόκληρα χρόνια συντηρεί τον πόθο για επιστροφή και το Καράβι της Επιστροφής με την Πυξίδα στραμμένη προς την πόλη μας, να μας δείχνει το δρόμο.

Λάθος γράφουν οι δικές μας ταυτότητες. Τόπος γέννησης μας...ο Παράδεισος, λύτρωσή μας η Επιστροφή.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμό από τον Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη, χαιρετισμό του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη που απηύθυνε εκ μέρους του ο Α’ Λειτουργός του Υπουργείου κ. Χάρης Ζαννεττής, χαιρετισμό από το Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό, παρουσίαση του άρματος του Δήμου Αμμοχώστου «Το άρμα της Επιστροφής» από τον κ. Φίλιππο Γιαπάνη, «Ποίηση και Μουσική» από τον Στέφανο Ζυμπουλάκη, Ύμνο στην Πορτοκαλιά, τις θύμησες ενός περβολάρη από τον Άγιο Μέμνωμα, του κ. Πάρη Περικλέους και συμβολική δεντροφύτευση. Στον εξωτερικό χώρο λειτούργησαν περίπτερα με διάφορα σκευάσματα από εσπεριδοειδή.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν πέραν των επτακοσίων ατόμων κυρίως μαθητές από σχολεία της γύρω περιοχής αλλά και Αμμοχωστιανοί οι οποίοι έφεραν ξανά στη μνήμη τους μέρες χαράς και περηφάνιας. Ευχάριστη έκπληξη, η συμμετοχή παιδιών από το σχολείο του Ριζοκαρπάσου, συμβολικά, όπως τότε που στη γιορτή συμμετείχε όλη η Επαρχία Αμμοχώστου.

Χρέος μας να ευχαριστήσουμε τους πολλούς εθελοντές που έκαναν μαζί μας το νοερό ταξίδι σε μέρες χαράς, τότε που ήταν όλα φως, θάλασσα και ανθοί λεμονιάς και πορτοκαλιάς. Σε όλους που παρά τις πολλές ώρες εργασίας είπαν τελειώνοντας με περηφάνια χαλάλι από εμάς που αξιωθήκαμε μια τέτοια πόλη.
 
 
Το άρμα της Επιστροφής
 
 
 
Ευχαριστούμε όλους τους εθελεντές οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Πορτοκαλιού:
 

Εθελοντές / Εθελόντριες – Γιορτή Πορτοκαλιού

1. Φωτείνα Καραγιάννη

2. Έρμα Χριστοφίδου

3. Λίτσα Κοκκίνου Τιμς

4. Άννα Φακλαμά

5. Θεοχαρούλα Γεωργίου

6. Κωνσταντίνα Ιωάννου

7. Γεωργία Παπακωνσταντίνου

8. Θεονίτσα Γεωργίου

9. Εύα Φελλά

10. Γεωργία Ρούσου

11. Φρύνη Βασιλείου

12. Τούλα Ζεμενίδου

13. Κωνσταντίνα Ζένιου

14. Λύσα Πολυκάρπου

15. Ευτυχία Χατζηνικολάου

16. Παναγιώτα Αναστασίου

17. Παναγιώτα Κωνσταντίνου

18. Χρίστα Παπαιωάννου

19. Μαργαρτίτα Κναή

20. Στέλλα Ζανούπα

21. Αντρούλλα Εγγλέζου

22. Γιώργος Γεωργίου

23. Θέκλα Κωνσταντίνου

24. Θεοδώρα Χατζηλούκα

25. Πέπα Δημητρίου

26. Δώρα Κωμοδρόμου

27. Στέλλα Γιασεμή

28. Γιαννούλα Λίγκη

29. Αντρούλα Μαρίνου

30. Κωνσταντίνα Βασιλείου

31. Μαρία Κ. Σταύρου

32. Μαρούλα Πλατύ

33. Παναγιώτα Δημήτρη

34. Παντελίτσα Ττακκούσιη

35. Φορούλα Δαμιανού

36. Χριστίνα Ζάνη

37. Χρυσταλλένη Γαβριήλ

38. Άλκηστη Χαραλάμπους

39. Θεοχάρης Αυξέντη

40. Ζωή Μιχαηλίδου

41. Πάμπος Μιχαηλίδης

42. Αντώνης Μιχαηλίδης

43. Εφορεία Οδηγών Αμμοχώστου: Ίρις Προκοπίου, Αντρούλλα Ζάγκυλου, ‘Αννα Ζαχαριάδου, Κούλα Μεστάνη, Νίκη Χατζηκωνσταντίνου, Χριστίνα Χατζηκωσνταντίνου – εκτός σώματος: Νόρα Πράνκο,

47. Δήμος Ματσιούκος

48. Βαρβάρα Θωμά

49. Φίλιππος Γιαπάνης – εμπνευστής Άρματος «Πυξίδα Επιστροφής»

50. Φίλιππος Ψύλλας – κατασκευή Άρματος «Πυξίδα Επιστροφής»

51. Μαργαρίτα Χαραλαμπίδου – παρουσιάστρια

52. Παύλος Τσαντιλας

53. Αργύρης Θεοφίλου

54. Πανίκος Ορφανιδης

55. Δήμος Αριστείδου

56. Γιώργος Χατζηστεφάνου

57. Λουκία Πέτρου
58. Πάμπος  Hasnat
59. Annie Hasnat
60. Έυα Μιχαήλ

 

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
 
Δευτέρα 30 Απριλίου 2012
8:00 μ.μ-9:30 μ.μ
 
ΤΕΠΑΚ, Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης κτήριο "Αντρέας Θεμιστοκλέους"
 
ΔΙΑΛΕΞΗ
 
"Για μια νέα πολιτική πορεία μετά τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου"
 
Εισηγητής: Σταύρος Ζένιος
 
Καθηγητής, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Επιχειρήσεων
Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων
των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών
 
 
 
 
 
19 Απριλίου, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το άγγελμα του θανάτου του Επίτιμου Δημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Χ. Πούγιουρου , το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, 2012 , μετά την τήρηση μονόλεπτης σιγής , ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

(α) Ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Γαλανός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου εκφράζουν τη βαθύτατή τους θλίψη και τα βαθιά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αείμνηστου Επίτιμου Δημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Χ. Πούγιουρου.

(β) Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος από την Πέμπτη 19 Απριλίου έως το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 και κατά τη διάρκεια αυτή οι σημαίες στα Γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια να παραμείνουν μεσίστιες.

(γ) Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος , που θα γίνει το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 και ώρα 10.00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

(δ) Καλεί όλους τους Αμμοχωστιανούς σε ένδειξη εκτίμησης αλλά και ευγνωμοσύνης προς τον αείμνηστο Επίτιμο Δήμαρχο Ανδρέα Χ. Πούγιουρο, που υπηρέτησε ως Δήμαρχος την πόλη για 35 ολόκληρα χρόνια , τον άνθρωπο με την τεράστια , ανεκτίμητη και πολύχρονη προσφορά του στην αγαπημένη μας πόλη Αμμόχωστο και την Κύπρο , να παραστούν στην κηδεία.

( ε ) Τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από το Δήμο Αμμοχώστου.

 
............................................................................................................................
 
19 Aπριλίου, 2012
 
Ο Δήμαρχος κ Αλέξης Γαλανός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου,σας προσκαλούν στηΓιορτή του Πορτοκαλιού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2012, στις 10.30π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

* Χαιρετισμός από τον Υπουργό ΄Αμυνας κ Δημήτρη Ηλιάδη,

* Χαιρετισμός Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ Σοφοκλή Αλετράρη, από τον Α΄ Λειτουργό του Υπουργείου κ Χάρη Ζαννεττή.

* Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αμμοχώστου κ Αλέξη Γαλανό,

* Παρουσίαση του ΄Αρματος του Δήμου Αμμοχώστου «Το ΄Αρμα της Επιστροφής», από τον κ Φίλιππο Γιαπάνη,

* «Ποίηση και Μουσική» από τον κ Στέφανο Ζυμπουλάκη,

* ΄Υμνος στην Πορτοκαλιά και άλλα ποιήματα,

* Ιστορία σαν παραμύθι,

* ΄Ενας παλιός περβολάρης από τον ΄Αγιο Μέμνονα, ο κ Πάρης Περικλέους, ... θυμάται

* Συμβολική Δενδροφύτευση.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο θα προβάλλονται σκηνές από αρχειακό υλικό της Γιορτής του Πορτοκαλιού και στον εξωτερικό χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με διάφορα σκευάσματα από εσπεριδοειδή.

 
 
 
 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

"Εγκωμη-Σαλαμίνα-Αμμόχωστος":

"Αιώνες Ιστορίας και Πολιτισμού"

26 Μαρτίου 2012, 8:00 μ.μ

Εισηγητής: Δρ.Γεώργιος Παπαντωνίου

Ερευνητής. Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αμφιθέατρο "Πεύκιος Γεωργιάδης"

κτήριο "Αντρέας Θεμιστοκλέους",

ΤΕΠΑΚ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε, αν δεν γνωρίζετε ήδη, να βρείτε σε ποια Εκλογικά Κέντρα θα ψηφίσετε τους Δημοτικούς ή Κοινοτικούς Συμβούλους της περιοχής που κατοικείτε και ιδιαίτερα τους Δημοτικούς Συμβούλους και Σχολικούς Εφόρους Αμμοχώστου.

Αν έχετε πρόσβαση στο Internet, κάνετε «κλικ» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών http://www.moi.gov.cy/ και στη συνέχεια στο «τετραγωνάκι» με την αναφορά «Εκλογές 2011.  Που Ψηφίζω;».  Δώστε τα στοιχεία που ζητούνται (αρ. ταυτότητας και ημερομηνία γέννησης) και θα σας δοθούν τα Εκλογικά Κέντρα στα οποία θα ψηφίσετε.

Αν δεν έχετε πρόσβαση στο Internet, επικοινωνείστε με τα γραφεία του Δήμου μας στα τηλέφωνα 25384073 και 25339757, δώστε μας τα πιο πάνω στοιχεία και αμέσως θα βρούμε εμείς το που ψηφίζετε. 

Ψηφοδέλτια Δήμου Αμμοχώστου
Ψηφοδέλτιo Σχολικής Εφορείας Αμμοχώστου

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ


Ο Δήμος Αμμοχώστου πληροφορεί τους δημότες του ότι το Frederick University προσφέρει, μέσω του Δήμου Αμμοχώστου, δύο υποτροφίες σε τέκνα δημοτών της Αμμοχώστου, απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών Σχολών ή Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι υποτροφίες είναι:

μια ολική σε υποψήφιο που έχει γενικό βαθμό 19 – 20 και
μια μισή σε υποψήφιο που έχει γενικό βαθμό 18 – 18.99,

και ισχύουν για το πρώτο έτος σπουδών.  Οι υπότροφοι μπορούν να διατηρήσουν την υποτροφία τους κατά τα επόμενα έτη δεδομένου ότι θα κρατήσουν στα ίδια επίπεδα τη βαθμολογία τους.  Επίσης οι υποψήφιοι δικαιούνται να επιλέξουν όποιο πρόγραμμα σπουδών του Frederick University τους ενδιαφέρει, εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα της επιλογής τους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνούν με την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου Αμμοχώστου κα Λένια Αντωνιάδου στο τηλέφωνο 25335407.
 

 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2010.

Από το Δήμο Αμμοχώστου.Η Αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου 2010, ημέρα Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια με κύριο ομιλητή τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Δημήτρη Χριστόφια. 

Για λεπτομέρειες επί του προγράμματος θα ενημερωθείτε αργότερα.

Η προσέλευση όλων είναι απαραίτητη.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά κατασκήνωση από τις 21–28 Ιουνίου, 2010 σε κατασκηνωτικό χώρο στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Πάφου, για παιδιά ( 20 αγόρια και 20 κορίτσια ) Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, τάξεων Δημοτικού που κατάγονται – είτε από πατέρα είτε από μητέρα , από την πόλη και επαρχία της Αμμοχώστου.

Προτεραιότητα θα έχουν παιδιά που δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες κατασκηνώσεις του Δήμου μας.

Σχετικά έντυπα συμμετοχής των παιδιών μπορούν να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τα Γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄ αρ. 138 Λεμεσός ). Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων 21 Μαΐου , 2010.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Πέτρο Κέκκο, υπεύθυνο για την κατασκήνωση στα τηλ. 25339735 / 99469975 καθημερινά από τις 7:30 π.μ. έως 14:45 μ.μ. [περισσότερα]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εκτοπισθέντων και Αποδήμων «Άγιος Μέμνων» Αμμοχώστου ανακοινώνει  ότι η ετήσια συνεστίαση θα γίνει στις

2 Μαΐου2010 στη Δερύνεια, στο κέντρο «Ζάππειο».


Της συνεστίασης θα προηγηθεί συγκέντρωση στο Πολιτισμικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου για να δούμε:

  1.  από κοντά την κατεχόμενη, από τους Τούρκους,  αξέχαστη ενορία μας και
  2.  ταινία  για την  Αμμόχωστο  διάρκειας 20’ περίπου (ώρα προβολής 11:30 π. μ.).

Το φαγητό μαζί με κυπριακά ποτά είναι  €10 το άτομο και για μαθητές μέχρι 18 χρονών δωρεάν.

Η ανακοίνωση αυτή απευθύνεται όχι μόνο προς όλους τους κατοίκους του Αγίου Μέμνονα, αλλά και σε όσους κατάγονται  από την ενορία μας καθώς και σε όλους τους φίλους του Αγίου Μέμνονα. Επειδή είναι αδύνατο να ειδοποιηθούν  όλοι, ειδικά οι νέοι και οι νέες μας, γιατί οι διευθύνσεις τους μας είναι άγνωστες, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε όλα τα μέλη της οικογένειας σας, καθώς και τους γνωστούς και φίλους σας που πιθανόν να μην πάρουν την ανακοίνωση, λόγω  έλλειψης στοιχειών.

Για συμμετοχή στη συνεστίαση παρακαλούνται όλοι όπως δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα και όχι αργότερα από τις 30 Απριλίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής αποτείνεστε στους πιο κάτω:

Λευκωσία:                         

Αντώνης Ιωαννίδης                      22 386406 / 96 586209
Ντίνος Πέτρου                              22 330033 / 99 330555

Λεμεσός:                            

Άντρη Αρέστη Ζαχαριάδη           25 580845
Σούλα Χ¨ Κουμή                         99 608765

Λάρνακα:                          

Ανδρέας Πέτρου                         24 361730                           
Νίκος Τζιωρτζής                         24 623468

Πάφος:               
                               
Παντελής  Χριστοφή                  26 963765 / 99 683393

Για περισσότερες πληροφορίες στην πιο κάτω ιστοσελίδα:

http://www.agiosmemnon.com.cy/announcements.html


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, 2010, επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου σε σχολεία του Ριζοκαρπάσου. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου κ Χρύσανθος Ζαννέττου, τα μέλη της Επιτροπής και Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Σίλεια Χαπίπη, Νίκος Κάρουλλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Ανδρονίκου, Χριστάκης Κουμπάρου και Σοφοκλής Αβραάμ και η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Αμμοχώστου κα Λένια Αντωνιάδου.

Η αποστολή αυτή του Δήμου Αμμοχώστου αρχικά επισκέφθηκε το Γυμνάσιο του Ριζποκαρπάσου και έτυχε της θερμής φιλοξενίας των καθηγητών και του προσωπικού του Γυμνασίου. Ακολούθησε συνάντηση με τους καθηγητές και μαθητές, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της αποστολής συζήτησαν μαζί τους διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Για την έκδοση του ετήσιου περιοδικού του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας κ Χρύσανθος Ζαννέττου, παρέδωσε εκ μέρους του Δήμου Αμμοχώστου, στη διευθύντρια του Γυμνασίου κα Λουκία Λυσάνδρου, το ποσό των €1.000-.

Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και συζήτησε ανάλογα με τους δασκάλους του σχολείου.

Το απόγευμα η αποστολή είχε μια εγκάρδια συνάντηση στο καφενείο του Ριζοκαρπάσου με τους γονείς των μαθητών και άλλους εγκλωβισμένους. 

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Αμμοχώστου, παραδίδει στη διευθύντρια του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου κα Λουκία Λυσάνδρου, το ποσό των €1.000-.

Αναμνηστική φωτογραφία στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.
Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δήμο Αμμοχώστου η παρουσίαση του βιβλίου «Για την Αμμόχωστο», που περιλαμβάνει ποιήματα, αφηγήματα, θεατρικά, ταξιδιωτικά κείμενα και άλλες μαρτυρίες, για την πόλη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άρχισε με σύντομο καλωσόρισμα του Προέδρου της επιτροπής πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμμοχώστου κ. Παναγιώτη Κακούρα. Ακολούθως ο Δήμαρχος Αμμοχώστου στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Η καρδιά της Αμμοχώστου δεν έπαψε ποτέ να κτυπά. Και θα κτυπά όσο θα κτυπά η καρδιά εμάς των παιδιών της, των παιδιών μας, των παιδιών των παιδιών μας ..... Θα κτυπά αιώνια, αφού της πρόσφεραν την αθανασία εδώ και τόσα χρόνια, όσοι με την πέννα, τη σμίλη, το πινέλο ή τις νότες, της έχουν εκφράσει την αγάπη ή το θαυμασμό τους, τη νοσταλγία τους.» Τέλειωσε μάλιστα με τη ευχή «ο αγώνας μας για επιστροφή σύντομα να ευοδωθεί, για να ζήσουμε ξανά σε μια αναγεννημένη Αμμόχωστο, για να μπορέσουν οι όπου γης πνευματικοί άνθρωποι να μνημειώσουν εκ νέου με τη γραφίδα τους, όχι μέρες πολέμου και συμφοράς, αλλά ειρηνικές και πιο ευτυχισμένες εποχές της».

Τη γενική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Δρ Λευτέρης Παπαλεοντίου, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εξαίρετη παρουσίαση του βιβλίου από τον Καθηγητή της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρα Γιώργο Κεχαγιόγλου, κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των ακροατών. Την ίδια απήχηση είχαν η απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τους καταξιωμένους ηθοποιούς μας Αχιλλέα Γραμματικόπουλο, Χριστίνα Παυλίδου και Σοφία Καλλή.

Η μοναδική αυτή έκδοση επιχορηγήθηκε μερικώς από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.

Για όσους επιθυμούν να το αποκτήσουν, το βιβλίο διατίθεται από το Δήμο Αμμοχώστου στην τιμή των €15-.

Στην πρώτη φωτογραφία o καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ Γιώργος Κεχαγιόγλου, ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο.

Στη δεύτερη φωτογραφία στιγμιότυπο από την εκδήλωση.


O Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός , συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Σιοπαχά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, επισκέφθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου το ακριτικό φυλάκιο Δερύνειας
και μοίρασαν δώρα στους εθνοφρουρούς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου αφού ευχαρίστησε τον Συνταγματάρχη κ.
Κωνσταντίνο Μανίκα και τους εθνοφρουρούς για τη μεγάλη τους προσφορά προς την πατρίδα, τους ευχήθηκε κ κάθε επιτυχία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και σύντομη επιστροφή στην Αμμόχωστο και τα άλλα κατεχόμενα μας μέρη.

Ακολούθως , ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμμοχώστου , την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου για συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αντώνη Παπακωνσταντίνου και με άλλα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου. Μαζί με τα ολόθερμά του συγχαρητήρια για το σημαντικότατο έργο που επετέλεσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου κατά το 2008, διαβεβαίωσε τον Αστυνομική Διευθυντή για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αμμοχώστου στην εκτέλεση του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης.


Ανακοίνωση ομάδας Ευρωβουλευτών αναφορικά με την κατοχή της Αμμοχώστου

07/12/2009

Οι Ευρωβουλευτές Lidia Joanna Geringer de Oedenberg - Σοσιαλιστική ομάδα, Carlos Iturgaiz - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Willy Meyer - Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και Pascale Gruny - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι οποίοι είναι μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέδωσαν την περασμένη Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, ανακοίνωση Τύπου σχετικά με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση με τίτλο «Η κατοχή της Αμμοχώστου και η στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, κράτους μέλους της ΕΕ, από την Τουρκία, υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ: Μια απαράδεκτη κατάσταση», οι Ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ να τους πληροφορήσουν για τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί για το «άνευ προηγουμένου» πρόβλημα που βιώνει η Ευρώπη, αυτό της Αμμοχώστου, της «πόλης-φάντασμα», η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή του τουρκικού στρατού τα τελευταία 35 χρόνια.

Τονίζεται, επίσης, η παρουσία του τουρκικού στρατού, καθώς και το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται σε απόλυτη εγκατάλειψη. Ο τουρκικός στρατός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, περιορίζει τη λειτουργία του φυλακίου των Ηνωμένων Εθνών στο Βαρώσι, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν μόνο με την άδεια των τουρκικών στρατιωτικών αρχών.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το 2004 κατατέθηκε διάβημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου, που έφερε τις υπογραφές 20.000 Ευρωπαίων πολιτών, ενώ σημειώνεται ότι 37.000 κάτοικοι των Βαρωσίων αναγκάστηκαν το 1974 λόγω της εμπόλεμης κατάστασης να εγκαταλείψουν την πόλη τους, βρίσκοντας καταφύγιο στο ελεύθερο τμήμα του νησιού.
Αναφορά γίνεται, επίσης, στην προσπάθεια ομάδας Ευρωβουλευτών (περιλαμβανομένων των Geringer de Oedenberg, Iturgaiz και Meyer) να επισκεφτούν την περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου τον Νοέμβριο του 2007, χωρίς επιτυχία, αφού οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις δεν τους παραχώρησαν τη σχετική άδεια. «Η κατοχή της Αμμοχώστου και η στρατιωτική κατοχή είναι απαράδεκτη» υπογραμμίζουν οι Ευρωβουλευτές, όπως άλλωστε υποδεικνύουν τα ψηφίσματα 550/1984 και 789/1992 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωση γίνεται, επίσης, αναφορά στην έκθεση της Επιτροπής Αναφορών (Ιούλιος 2008), με την οποία οι Ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει από την Τουρκία να αποσύρει τις στρατιωτικές κατοχικές της δυνάμεις από την Κυπριακή Δημοκρατία, επιστρέφοντας την περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στην έκθεση σημειωνόταν πως το πρόβλημα θα πρέπει να έχει επιλυθεί μέχρι το 2008, αλλά «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα», δηλώνουν οι Ευρωβουλευτές, διαμαρτυρόμενοι για τη μη επίτευξη προόδου.

Τέλος, όπως καταλήγει η ανακοίνωση, «τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών ζητούν επανεξέταση της σημερινής κατάστασης, ενώ ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την επερχόμενη ισπανική προεδρία της ΕΕ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος στους κόλπους της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε μια κατεχόμενη πόλη-φάντασμα μέσα στην ΕΕ».

Γραφείο Τύπου και ΠληροφοριώνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
σας προσκαλεί στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ

Ανασκάπτοντας τη Σαλαμίνα της Κύπρου
1952 -1974
34 χρόνια μετά

την Πέμπτη 4 Ιουνίου, 2009, στις 8μ.μ.,
στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου
(οδός Καλλιπόλεως) στη Λευκωσία

Σκηνοθεσία: Πασχάλης Παπαπέτρου
Σενάριο – επιστημονική σύμβουλος: Δρ. Μάρω Θεοδοσιάδου
Φωτογραφία: Νίκος Αβρααμίδης

Από το Δήμο Αμμοχώστου

Κατάμεστη η αίθουσα από την προβολή του Ντοκιμαντέρ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου παρουσίασε την Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2009, στις 8 το βράδυ, σε πρώτη προβολή, το ντοκιμαντέρ «Ανασκάπτοντας τη Σαλαμίνα της Κύπρου, 1952 – 1974, 34 χρόνια μετά».

Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ήταν του καταξιωμένου μας σκηνοθέτη Πασχάλη Παπαπέτρου, το σενάριο της Δρ. Μάρως Θεοδοσιάδου, που ήταν και η επιστημονική σύμβουλος, η φωτογραφία του Νίκου Αβρααμίδη και η μουσική του Πάμπου Σακκά. Το ντοκιμαντέρ ήταν αφιερωμένο, όπως αναφέρει και ο τίτλος του, στις ανασκαφές που έγιναν στη Σαλαμίνα, την περίοδο 1952 – 1974. Κύριος αφηγητής ο ανασκαφέας / καθηγητής Δρ Βάσος Καραγιώργης, που μίλησε για το γυμνάσιο, την αγορά, τα λουτρά, το αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, αλλά και τους τάφους της πέριξ περιοχής. Χορηγός του ντοκιμαντέρ το ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμμοχώστου και πρώην προέδρου της Βουλής κ Αλέξη Γαλανού, ο οποίος χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας. Παράλληλα όμως, το χαρακτήρισε σαν ένα ντοκουμέντο, ένα δυνατό όπλο στα χέρια του Δήμου Αμμοχώστου, στην παγκόσμια εκστρατεία του ενάντια στην κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου, της Επαρχίας, της ιεράς Καρπασίας και όλων των μαρτυρικών εδαφών της Κύπρου που στενάζουν κάτω από το ζυγό της κατοχής.

Επίσης απηύθυναν μερικά λόγια ο Δρ. Βάσος Καραγιώργης και ο κ Πασχάλης Παπαπέτρου.

Η εκδήλωση ήταν μια εκδήλωση μνήμης αλλά και ψυχικής ανάτασης, που συγκίνησε βαθύτατα όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συγχαρητήρια προς τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ.

Από το Δήμο Αμμοχώστου

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός και ο Αρχαιολόγος Δρ. Βάσος Καραγιώργης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2008, στις 8.00μ.μ., στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, ο Δήμος Αμμοχώστου, τίμησε μεταθανάτια τέσσερις επιφανείς Αμμοχωστιανούς ζωγράφους. Τους Γεώργιο Πολ. Γεωργίου, Λευτέρη Οικονόμου, Ξάνθο Χατζησωτηρίου και Φώτο Χατζησωτηρίου.

Την παρουσίαση των ζωγράφων έκαμαν η ιστορικός Τέχνης Δρ Τώνια Λοϊζου, ο ζωγράφος Γιώργος Κοτσώνης, η ιδιοκτήτρια της Peters Gallery Καίτη Μιχαηλίδου και η πρόεδρος του ΕΚΑΤΕ Δάφνη Τριμικλινιώτου αντίστοιχα.

Παρέλαβαν τις βραβεύσεις οι ΄Αρης Φοινιεύς, ανιψιός του Γεωργίου ΠΟλ. Γεωργίου, Ελένη Οικονόμου, σύζυγος του Λευτέρη Οικονόμου, Σεσίλια Χατζησωτηρίου, σύζυγος του Ξάνθου Χατζησωτηρίου και Λευτέρης Χατζησωτηρίου, γιος του Φώτου Χατζησωτηρίου.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ Αλέξης Γαλανός στο χαιρετισμό του, αφού εξήρε τα ΄Εργο και την μεγάλη τους προσφορά στον τόπο μας, ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου για την ίδρυση Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου Τεχνών Αμμοχώστου, για να διατηρηθεί μέσα στις επόμενες γενιές η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Την εκδήλωση διάνθισε κλιμάκιο της χορωδίας του Δήμου Αμμοχώστου, με τέσσερα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Νίκου Βήχα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενή χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

20 Νοεμβρίου, 2008ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2008, στις 7.30μ.μ., στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δήμο Αμμοχώστου, η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σεφέρη, «Βαρνάβας Καλοστέφανος – Τα σχεδιάσματα», που αναφέρεται και εξελίσσεται στην Αμμόχωστο του 1955.

Το βιβλίο εκδόθηκε από το Μορφωτικό ΄Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Κυκλοφόρησε το 2007 και παρουσιάστηκε στην Αθήνα από το «Σπίτι της Κύπρου», τον περασμένο Οκτώβριο.

Την παρουσίαση έκαμαν ο Πρέσβης μας στην Ελλάδα και Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου κ Γιώργος Γεωργής και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου κ Μιχάλης Πιερής. Εισηγήτρια με θέμα «Μια πέτρα μέσα στο νερό .....», η φιλόλογος Ναταλία Δεληγιαννάκη, που ανέλαβε τη φιλολογική έκδοση του βιβλίου.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ Αλέξης Γαλανός και ο Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ Διονύσης Καψάλης, απηύθυναν το δικό τους χαιρετισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενή χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

27 Μαρτίου, 2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αμμοχώστου στα πλαίσια της λειτουργίας Τράπεζας Αίματος για το Δήμο, οργάνωσε την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2008, από τις 6μ.μ. μέχρι τις 8.00μ.μ., στο Νέο Νοσοκομείο Λάρνακας, αιμοδοσία, στην οποία έλαβαν μέρος Δημοτικοί Σύμβουλοι, προσωπικό του Δήμου και άλλοι πολίτες της Αμμοχώστου.

Με τη δραστηριότητά του αυτή ο Δήμος Αμμοχώστου αποδεικνύει και έμπρακτα το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας.

Καλούμε όσους επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες, όπως επικοινωνήσουν με την κα Λένια Αντωνιάδου, στο τηλέφωνο 25335407, για εγγραφή τους στο Μητρώο Αιμοδοτών του Δήμου Αμμοχώστου.


 

1/3/2007, Μεγάλη συγκέντρωση Αμμοχωστιανών στην Πύλη Αμμοχώστου
στη Λευκωσία για συλλογή υπογραφών για τη Διακήρυξη Αμμοχωστιανών,
με ομιλητή το Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό.

 

10/1/2007, Κόψιμο Βασιλόπιτας από Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό στα
Γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό.

 

3/1/2007, Επίσημη ανάληψη καθηκόντων από το Δήμαρχο Αμμοχώστου
κ. Αλέξη Γαλανό στα Γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό.

 

4/10/2003, Παρουσία αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στη Σαλαμίνα με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιαννάκη Σκορδή, μέσα στα πλαίσια της συναυλίας της Χορωδίας του Δήμου Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα. Στη φωτογραφία μαζί με το Δήμαρχο Αμμοχώστου είναι ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ευάγγελος Αγαπίου και ο Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου κ. Ανδρέας Σιοπαχάς.

 

Aύγουστος 2000, Παρουσία αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Μακρή στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, μπροστά από τη μαρμάρινη στήλη - προσφορά του Δήμου Σαλαμίνας.

 
23/05/2003 Αναγόρευση κ. Άννας Διαμαντοπούλου σε Επίτιμο Δημότη Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμόχωστο στην ακριτική Δερύνεια

24/04/2002 Πασχαλινή εκδήλωση Χορωδίας Δήμου Αμμοχώστου στο ξενοδοχείο AJAX στη Λεμεσό

01/06/2001 Συναυλία Χορωδίας Δήμου Αμμοχώστου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού 29/06/2003 Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Γιαννάκης Σκορδής απευθύνει χαιρετισμό στη συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αμμοχώστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού

14 – 20/07/2003 κατασκήνωση στον Άγιο Νικόλαο για παιδιά από την Αμμόχωστο που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου

13/08/1994 Β'Φάση Αδελφοποίησης Δήμου Αμμοχώστου με Δήμο Κερκυραίων σε αντίσκηνο στο οδόφραγμα Δερύνειας

08/07/2002 Α'Φάση Αδελφοποίησης Δήμου Αμμοχώστου με τον Δήμο Αθηναίων 17/09/1994 Α'Φάση Αδελφοποίησης Δήμου Αμμοχώστου με τον Δήμο Πατρέων
17/12/2003 Διοργάνωση αιμοδοσίας στο Δήμο Αμμοχώστου για δημιουργία τράπεζας αίματος του Δήμου 13/12/2003 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Χορωδίας Δήμου Αμμοχώστου στο ξενοδοχείο AJAX στη Λεμεσό

22/10/2003 Διοργάνωση σεμιναρίου «Η Αμμόχωστος του αύριο» από το Δήμο Αμμοχώστου στη Λεμεσό

Επίσκεψη  Δημάρχου  Αμμόχωστου
κ. Γιαννάκη  Σκορδή στο Δήμο Σαλαμίνας
4/10/2003

"Εκδηλώσεις πριν το 1974-Σπάνιο αρχειακό υλικό"
Έγκριση έκθεσης Oomen
Βραβεύσεις Μαθητών
Εκστρατεία για το Χάρτη


Print this page Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε

Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.